Με επιρροές από 240Ζ και 300ZX το Nissan 400Z

 

Το πολυαναμενόμενο νέο μοντέλο Z της Nissan έκανε την πρώτη του εμφάνιση και προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού, ειδικά στο ζήτημα της εμφάνισης. Η ρετρό προσέγγιση κυριαρχεί και ένα rendering από το ιαπωνικό περιοδικό Mag-X, έρχεται να φουντώσει την αγωνία.

Δείτε ακόμα: Ο «Godzilla» του 1 εκατ. στην πίστα! (+video)

Οι Ιάπωνες ισχυρίζονται πως έχουν δει την τελική μορφή του διαδόχου του 370Z και παραθέτουν την ψηφιακή απεικόνιση αυτού, με τις επιρροές από το παρελθόν των Z να είναι διάχυτες. Μπροστά έχουμε την σύγχρονη μετενσάρκωση του Datsun 240Z, κάτι που έχουμε δει και από το teaser video της Nissan. Από το ιστορικό κουπέ του 1969 προέρχεται το προφίλ, αλλά και το τελείωμα της οροφής. Στο πίσω μέρος πάντως, το 240 δεν μένει μόνο του στο ανακάτεμα των αναμνήσεων.

Διαβάστε επίσης: Τι γνωρίζουμε για το επόμενο Nissan GT-R

Τα φωτιστικά σώματα με τις ξεχωριστές, στενές λωρίδες και την μαύρη φάσα κατά πλάτος μας φέρνει στο μυαλό το 300ZΧ. Οι τριπλές απολήξεις της εξάτμισης δεν προέρχονται από κάποιο μοντέλο της Nissan, αλλά τις έχουμε δει στις Ferrari F40, 458 Italia και εσχάτως το Honda Civic Type R.

Δείτε ακόμα: Nissan 350Z Nismo για σπάνιες ιαπωνικές στιγμές

Στο μηχανικό κομμάτι, τα νέα είναι ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Πηγές από την Ιαπωνία, αναφέρουν πως κάτω από το μακρύ και ρετρό καπό θα πάρει θέση ο 3λιτρος twinturbo V6 της Infiniti (η Lexus της Nissan), των 406 ίππων και 474 Nm ροπής. Στο Q60 συνδυάζεται αποκλειστικά με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, όμως στο 400Z θα μπορεί να «παντρευτεί» με παραδοσιακό 6άρι χειροκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Datsun 240Z με τον κινητήρα της Supra αγγίζει την τελειότητα

Εκτός αυτών, υπάρχει έντονη φημολογία πως η φίρμα από τη Γιοκοχάμα ετοιμάζει έκδοση Nismo, με απόδοση που θα βρίσκεται στην περιοχή των 500 ίππων! Σκοπός των Ιαπώνων είναι να ανταγωνιστούν στα ίσια την Porsche Cayman GT4 και τη νέα BMW M4. Το ντεμπούτο προορίζεται για τον επόμενο χρόνο, ενδεχομένως προς τα μέσα του.

 

Get it on Google Play Download on the App Store