Ο «Godzilla» του 1 εκατ. στην πίστα! (+video)

Nissan και Italdesign παρουσίασαν πρόσφατα το ακριβότερο GT-R παραγωγής όλων των εποχών, για να γιορτάσουν τόσο τα 50 χρόνια ιστορίας του μοντέλου, όσο και τον μισό αιώνα ζωής του σχεδιαστικού οίκου του Giorgetto Giugiaro. Καλύτερη τούρτα γενεθλίων από την πίστα, δεν πρόκειται να βρει ο επετειακός «Godzilla».

Δείτε ακόμα: Nissan GT-R «διαλύει» Honda S2000 Turbo (+video)

Το ιταλικό σιρκουί «Tazio Nuvolari» φιλοξένησε την κορωνίδα των GT-R, δίνοντας την καλύτερη αφορμή για να ξαμοληθούν στην άσφαλτο τα 720 άλογα και 780 Nm ροπής (+100 άλογα και 130 Nm σε σχέση με το Nismo GT-R) του 3.8 V6 twinturbo. Επιδόσεις δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά με δεδομένο πως ο εργοστασιακά βελτιωμένος «Godzilla» επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ. και δεν σταματά πριν τα 315 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας, το GT-R50 αναμένεται να είναι δεδομένα ταχύτερο.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το Nissan GT-R στην Ελλάδα;

Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για ασύγκριτα ακριβότερη επιλογή. Καθένα από τα 50 δημιουργήματα της Italdesign -εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν ήδη πωληθεί- κοστολογείται στις 990.000 ευρώ προ φόρων (1,08 εκατ. δολάρια)! Που σημαίνει ότι για να το αποκτήσει κάποιος θα κληθεί να καταβάλλει αντίτιμο μεγαλύτερο από αυτό που ζητούσε η Ferrari για την κορυφαία LaFerrari όταν ήταν καινούργια!

 

Get it on Google Play Download on the App Store