Πρώτη εμφάνιση του νέου Nissan Z (+video)

Πέρασε από πολλά κύματα και ακόμα περισσότερη φημολογία, όμως τελικά η γκάμα Z της Nissan  γυρίζει και επίσημα επόμενη σελίδα.

Οι Ιάπωνες δημοσίευσαν ένα video που teasάρει την επόμενη γενιά των Nissan, περιλαμβάνοντας όλα τα μοντέλα της μελλοντικής γκάμας. Τα αυτοκίνητα κρύβονται επιμελώς μέσα στις σκιές, όμως η σιλουέτα και η ταυτότητα καθενός μέσω των γραμμάτων στο background, είναι ολοφάνερες. Βλέπουμε τα επόμενα Micra, Qashqai, X-Trail, Pathfinder και Navara, όμως το μεγάλο νέο είναι στο τέλος του αλφάβητου. Στο γράμμα «Z» κάνει την εμφάνισή του το πολυαναμενόμενο κουπέ, που θα αναλάβει να συνεχίσει την κληρονομιά των Datsun 240Z, Nissan 300ZX, 350Z και 370Z.

Διαβάστε επίσης: Επίσημη πρώτη για το Nissan GT-R του 1 εκατομμυρίου!

Το νέο Z -που κατά πάσα πιθανότητα θα ονομαστεί 400Z- φαίνεται πως μένει πιστό σε παλαιότερες εξαγγελίες της Nissan, οι οποίες ανέφεραν πως θα αντλεί στοιχεία από το 240Z και θα χαρακτηρίζεται για τη ρετρό σχεδίαση. Έχουμε δει πολύ πειστικά και ρεαλιστικά renderings, οπότε μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε πως η τελική μορφή δεν θα απέχει ιδιαίτερα.

Δείτε ακόμα: Ετοιμάζεται Nissan Navara 1.000 ίππων με μοτέρ GT-R!

Κάτω από αυτή, πηγές από την Ιαπωνία, αναφέρουν πως κάτω από το μακρύ και ρετρό καπό θα πάρει θέση ο 3λιτρος twinturbo V6 της Infiniti (η Lexus της Nissan), των 406 ίππων και 474 Nm ροπής. Στο Q60 συνδυάζεται αποκλειστικά με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, όμως στο 400Z θα μπορεί να «παντρευτεί» με παραδοσιακό 6άρι χειροκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Datsun 240Z με τον κινητήρα της Supra αγγίζει την τελειότητα

Εκτός αυτών, υπάρχει έντονη φημολογία πως η φίρμα από τη Γιοκοχάμα ετοιμάζει έκδοση Nismo, με απόδοση που θα βρίσκεται στην περιοχή των 500 ίππων! Σκοπός των Ιαπώνων είναι να ανταγωνιστούν στα ίσια την Porsche Cayman GT4 και τη νέα BMW M4. Το ντεμπούτο προορίζεται για τον επόμενο χρόνο, ενδεχομένως προς τα μέσα του.

Get it on Google Play Download on the App Store