Νέο «XXL» SUV Nissan Armada 400 ίππων

Το πληθωρικό σε κάθε επίπεδο κορυφαίο SUV της Nissan, το Armada δεν είναι γνωστό στην Ευρώπη, ωστόσο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στις Η.Π.Α. διατίθεται από το 2004. Η δεύτερη γενιά του που παρουσιάστηκε το 2017 και σήμερα έκανε την εμφάνισή του το ανανεωμένο και με πολλές αλλαγές Armada.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Nissan Qashqai

Το επιβλητικό του αμάξωμα μήκους 5,3 μ., πλάτους 2,0 μ., ύψους 1,9 μ. και με μεταξόνιο 3,1 μ., διαθέτει πιο δυναμική εμφάνιση μπροστά, αφού ανασχεδιάστηκε πλήρως. Ο νέος προφυλακτήρας, η τεράστια μάσκα και τα φώτα LED που σχηματίζουν το γράμμα «Ε», το κάνουν να δείχνει έντονα μυώδες, αλλά όχι απαραιτήτως κομψό. Επίσης, είναι το πρώτο μοντέλο στην γκάμα της Nissan που «φοράει» το νέο σήμα της Nissan. Αλλαγές συναντώνται και στο πίσω άκρο, όπου υπάρχουν νέα φώτα και προφυλακτήρας.

Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Armada, η πιο κύρια αλλαγή εντοπίζεται στην ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα. Στο πάνω μέρος της κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής των 12,3 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, ενώ η πολυτέλεια είναι διάχυτη σε κάθε σημείο της πολύ ευρύχωρης καμπίνας με τις τρεις σειρές καθισμάτων.

Δείτε ακόμα: Δεν υπάρχει η τιμή του Nissan Qashqai

Την κίνηση του θηριώδους Nissan Armada αναλαμβάνει ένα βελτιωμένο V8 5.6 λτ. Endurance μηχανικό σύνολο ισχύος 400 ίππων. Η ελκτική του ικανότητα φτάνει τα 3.855 κιλά, ενώ η μετάδοση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 ταχυτήτων. Στα 4κίνητα ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ των προγραμμάτων Auto/4HI/4LO. Επίσης, ανεξαρτήτως έκδοσης, οι αναρτήσεις αποτελούνται από διπλά ψαλίδια εμπρός – πίσω.

Get it on Google Play Download on the App Store