Nissan: «Πληρώστε το πάρκινγκ με ρεύμα!»

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχωρά η Nissan, που λανσάρει την πληρωμή πάρκινγκ με ρεύμα! Μια παγκόσμια πρώτη, που δεν αποκλείεται να αποτελέσει το παρκόμετρο του μέλλοντος.

Δείτε ακόμα: Το πρώτο Nissan GT-R παντός εδάφους (+video)

Το σκεπτικό είναι πολύ απλό: σταθμεύετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο και δεν έχετε ψιλά για το παρκόμετρο, ή έχετε ξεχάσει να προμηθευτείτε την αντίστοιχη κάρτα. Κανένα πρόβλημα. Βάζετε το αυτοκίνητο στην πρίζα και αφαιρείται ρεύμα, ανάλογο του χρονικού διαστήματος που παραμένει σταθμευμένο. Από το ίδιο σημείο, κάποιος που θέλει να φορτίσει το δικό του όχημα όσο είναι παρκαρισμένο, καταβάλει το απαραίτητο αντίτιμο και έχει 2 υπηρεσίες σε 1. Οι φορτιστές-παρκόμετρα βρίσκονται ακόμα σε πιλοτικό στάδιο και συναντώνται αποκλειστικά στον περιβάλλοντα χώρο του εκθεσιακού κέντρου Pavilion, που άνοιξε τις πύλες του την 1η Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης: Το Nissan LEAF τροφοδοτεί με ενέργεια το γήπεδο του Άγιαξ (+video)

Εκεί, η φίρμα από την Γιοκοχάμα παρουσιάζει τις τεχνολογίες της και δίνει στο κοινό την ευκαιρία να τις δοκιμάσει από πρώτο χέρι, όπως τα συστήματα του πακέτου ασφαλείας ProPILOT, τη μίξη πραγματικής και εικονικής πραγματικότητας του I2V (Invisible-to-Vehicle), αλλά και να παίξουν έναν virtual αγώνα τένις με την πρέσβειρα της Nissan και νο10 της παγκόσμιας κατάταξης, Naomi Osaka. Επιπλέον, οι Ιάπωνες προσφέρουν εικονικές εμπειρίες με τα μονοθέσια της Formula-E και το ολοκαίνουργιο Ariya. Η καφετέρια που λειτουργεί τέλος, χρησιμοποιεί ρεύμα από Leaf και ηλιακή ενέργεια.

Get it on Google Play Download on the App Store