Οι δοκιμές που χαρίζουν αξιοπιστία στο Nissan Ariya

Το Ariya αποτελεί το όραμα της Nissan για την επόμενη, ηλεκτρική μέρα της αυτοκίνησης. To LEAF εξακολουθεί να είναι το πιο γνωστό EV του Ιάπωνα κατασκευαστή, όμως το Ariya αναμφισβήτητα συνιστά το αύριο. Για αυτό και υποβλήθηκε σε αδυσώπητες δοκιμές τα τελευταία τρία χρόνια, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η ικανοποίηση των διαφορετικών αναγκών του καταναλωτικού κοινού, που ποικίλουν από αγορά σε αγορά.

Μετρώντας την απόδοση του ηλεκτρικού coupe-crossover σε συνολικά 5.000 παραμέτρους, κάθε δοκιμή σχεδιάστηκε για να εξασφαλίσει ότι το Ariya άφησε το πεδίο δοκιμών στο Tochighi πλήρως ικανό να χειριστεί κάθε συνθήκη που θα αντιμετωπίσει, σε όλο τον κόσμο. Το Ariya έγραψε αμέτρητα και εξαντλητικά χιλιόμετρα για τη ρύθμιση του σασί, της ανάρτησης, της ηχομόνωσης, της προστασίας μπαταρίας-ηλεκτροκινητήρων και όλων των καίριων χαρακτηριστικών, χρησιμοποιώντας πίστες που προσομοιώνουν τα πλέον κακοτράχαλα οδοστρώματα και περιλαμβάνουν σενάριο μέχρι περάσματος από πλημμυρισμένο δρόμο. 

Οι δοκιμές αυτές, οι οποίες διεξήχθησαν από μια ομάδα άνω των 500 ειδικών, έλαβαν υπόψη και τις συνθήκες τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και μετά το βράδυ που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί. Το Ariya προσφέρεται σε εκδόσεις με κίνηση στους δύο ή σε όλους τους τροχούς, σε 3 διαφορετικές εκδόσεις ισχύος και σε δύο επιλογές μπαταριών. Η βασική έκδοση 2WD 63 kWh έχει ισχύ 218 ίππων και 300 Nm , το 2WD 87 kWh αποδίδει 242 ίππους και 300 Nm ροπής, το τετρακίνητο και δικινητήριο AWD e-4ORCE 87kWh έχει ισχύ 306 ίππων και 600 Nm, ενώ αργότερα θα έρθει και το κορυφαίο AWD e-4ORCE 87kWh Performance των 394 ίππων και 600 Nm ροπής.

Η αυτονομία τώρα ξεκινά από τα 360 χλμ. (το βασικό 2WD 63 kWh) και φτάνει έως τα 500 χλμ. για το 2WD 87 kWh, με τα AWD να κυμαίνονται από 340 χλμ. (AWD e-4ORCE 63kWh) έως 460 χλμ. (AWD e-4ORCE 87kWh 306 PS).

Get it on Google Play Download on the App Store