Το Nissan 400Z μέσα από τη γραμμή παραγωγής

Ο επόμενος «Ζορό» της Nissan είναι πανέτοιμος για το δρόμο, όπως φανερώνει και υλικό που διέρρευσε μέσα από τη γραμμή παραγωγής στο Tochigi, της Ιαπωνίας.

Οι φωτογραφίες κι ένα video που ανέβηκαν στο Instagram μας δίνουν «στο πιάτο» το 400Z, μέσα-έξω. Η εμφάνιση διατηρείται σχεδόν αναλλοίωτη από πρωτότυπο Z Proto. Το σχήμα του καπό και οι κεκλιμένοι προβολείς LED σε σχήμα δακρύων θυμίζουν έντονα το πρώτο Z, ενώ έντονοι σχεδιαστικοί δεσμοί υπάρχουν με αυτό και στο πλάι, από το εμπρός μέχρι το πίσω άκρο του αμαξώματος. Στο πίσω μέρος τα φώτα είναι εμπνευσμένα από του 300ZX (Z32), με τις διαστάσεις και το σχήμα της ορθογώνιας μάσκας διαστάσεις να παραπέμπουν στα 350Z/370Z. Τέσσερα Z σε ένα.

Για την έκδοση παραγωγής παρατηρούμε κάποιες μικρές αλλαγές, όπως τις ελαφρώς διαφορετικές χειρολαβές στις πόρτες και τους ανακλαστήρες, στα πίσω φτερά. Στο εσωτερικό παρατηρούμε ψηφιακό καντράν, κεκλιμένη οθόνη αφής στο ταμπλό και τα χαρακτηριστικά τριπλά όργανα στην κορυφή, με κλίση προς την πλευρά του οδηγού. Αξίζει να σημειωθεί πως βλέπουμε δυο αυτοκίνητα: ένα ανθρακί κι ένα ασημί, με το δεύτερο να διαθέτει μαύρη οροφή και ζάντες αλουμινίου ίδιας απόχρωσης.

Κάτω από το καπό, μια άλλη διαρροή μας έχει «πει» τι να περιμένουμε. Στο gameplay του Project Cars 3, αναφέρονται τόσο η ισχύς του V6 twinturbo κινητήρα όσο και το βάρος του. Στους πίσω τροχούς εμφανίζεται πως καταλήγουν 331 kW, έχοντας να κινήσουν 1.475 κιλά. Τα 331 αυτά κιλοβάτ ισοδυναμούν με 450 άλογα! Στην παρουσίαση του Z Proto η Nissan δεν είχε ανακοινώσει το ποιόν του διτούρμπινου V6, όμως αποτελεί κοινό μυστικό πως πρόκειται για τον 3λιτρο της Infiniti, που συναντάμε στα Q50/Q60 Red Sport 400 και αποδίδει σε αυτά 406 ίππους στις 6.400 σ.α.λ., μαζί με 475 Nm στις 1.600-5.200 σ.α.λ. Στο παιχνίδι δεν αναγράφονται χαρακτηριστικά απόδοσης, όμως είναι φυσιολογικό να περιμένουμε εικόνα ανάλογη με αυτή των σπορ Infiniti.

Να υπενθυμίσουμε πως από την παρουσίαση του πρωτοτύπου ήδη, η Nissan «ξέκοψε» το νέο της sportscar από την Ευρώπη.

Get it on Google Play Download on the App Store