Το Nissan Z Proto συναντά τους προγόνους (+video)

Το Nissan Z Proto παρουσιάστηκε, γέμισε τους φαν των πισωκίνητων κουπέ ευτυχία, αποκλείστηκε από τις ευρωπαϊκές αγορές και περιμένει καρτερικά την έκδοση παραγωγής, ώστε να συνεχίσει την 50χρονη παράδοση των Z.

Σε μια παρουσίαση της Nissan στην Ιαπωνία, το επερχόμενο sportscar είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αυτή. Τα Datsun 240Z, Nissan 300ZX, 350Z και 370Z πήραν θέση εκατέρωθεν του φημολογούμενου 400Z, σε κάτι που φαίνεται να είναι πλάνα από το νέο Gran Turismo. Τα γραφικά είναι πράγματι εντυπωσιακά, αλλά -ευτυχώς- ακόμα ξεχωρίζει η εικονική από την…πραγματική πραγματικότητα. Ακόμα και μέσα από video game όμως, σε συνεπαίρνει να βλέπεις τα Z που έγραψαν Ιστορία στο ίδιο μέρος, το ένα δίπλα από το άλλο.

Το Z Proto εξάλλου, αντλεί στοιχεία από όλα τους. Οι γραμμές του αμαξώματος και το εμπρός μέρος, παραπέμπουν στο αρχέγονο 240Z. Τα πίσω φανάρια είναι εμπνευσμένα από του 300ZX (Z32) και ταιριάζουν απόλυτα με την σιλουέτα του. Η μηχανολογική διάταξη επίσης επαναφέρει στο θυμικό το 300ZX, με τον V6 twinturbo κινητήρα (για 3λιτρο τουλάχιστον 350 ίππων κάνουν λόγο οι πληροφορίες από Ιαπωνία). Το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο μένει πιστό στα 350/370Z. Με λίγα λόγια, 50 χρόνια Z σε ένα αυτοκίνητο. Το οποίο περιμένουμε να λανσαριστεί μέσα στο 2021, ενώ σχεδόν σίγουρη θεωρείται η εξέλιξη κορυφαίας έκδοσης Nismo. Όπως είπαμε στην αρχή, δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν θα έρθει στα μέρη μας. Τουλάχιστον επίσημα, καθώς υπάρχει πάντα η οδός της ανεξάρτητης εισαγωγής

Get it on Google Play Download on the App Store