Παρουσίαση του ανανεωμένου Nissan Tiida

Το τελευταίας γενιάς μικρομεσαίο χάτσμπακ μοντέλο της Nissan, το Pulsar ή Tiida (ανάλογα τις αγορές) λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το 2014 και κατασκευαζόταν στο εργοστάσιο της ιαπωνικής μάρκας στη Βαρκελώνη. Ωστόσο, σταμάτησε να παράγεται και να διατίθεται το 2018 λόγω χαμηλής ζήτησης.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Nissan Pulsar ντίζελ 1.5 dCi 110 PS

Παρόλο που ήταν ένα αξιόλογο αυτοκίνητο με πολύ καλούς χώρους, προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, ικανούς κινητήρες και ευχάριστη οδική συμπεριφορά, δεν κατάφερε να πιάσει τις προσδοκίες της Nissan από πλευράς πωλήσεων. Στην τεράστια αγορά της Κίνας συνεχίζει να πωλείται (ως Tiida) και τώρα παρουσιάστηκε και ανανεωμένο με αρκετές αλλαγές.

Εξωτερικά, το «φρεσκαρισμένο» Tiida διακρίνεται από τους νέου σχεδιασμού προφυλακτήρες, τη νέα μάσκα και τα διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα. Επίσης, διαθέτει νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου και δυνατότητα διχρωμίας στο αμάξωμα. Στο εσωτερικό του υπάρχει νέο σύστημα πολυμέσων με μεγαλύτερη οθόνη αφής 8 ιντσών, ενώ έχει βελτιωθεί και η ποιότητα των υλικών μέσω της προσθήκης δερμάτινων επενδύσεων με ραφές στο ταμπλό και στις πόρτες.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Nissan Juke 1.0 DIG-T 117 PS DCT

Για την κίνηση του ανανεωμένου Tiida υπάρχει μόνο το 1.6 λτ. μηχανικό σύνολο βενζίνης, ισχύος 122 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 155 Nm στις 4.000 σ.α.λ., συνδυασμένο με 5άρι μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο CVT. Οι τιμές του στην Κίνα ξεκινούν από 99.900 γουάν (ισοδυναμούν με 12.500 ευρώ) και με στάνταρ εξοπλισμό που περιλαμβάνει 6 αερόσακους, σύστημα αυτόνομης πέδησης, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, air condition κ.λπ.

Δείτε ακόμα: Θα αγοράζατε νέο Nissan Sunny ή Qashqai;

Get it on Google Play Download on the App Store