Το Nissan Skyline R32 που θα γίνει θυσία στο ρεύμα

Η Nissan εξέπληξε πολλούς όταν ανακοίνωσε πως θα μετατρέψει ένα Skyline R32 σε ηλεκτρικό. Σήμερα οι Ιάπωνες παρουσίασαν επίσημα το αυτοκίνητο που θα θυσιαστεί στο βωμό της ηλεκτροκίνησης, για χάρη ενός ιδιαίτερου project.

Το γκρι R32 που βλέπουμε ακόμα παραμένει σε βενζινοκίνητη μορφή. Κάτω από το καπό υπάρχει ο αξεπέραστος RB26DETT 2.6λτ. biturbo εξακύλινδρος εν σειρά, σε απολύτως εργοστασιακή κατάσταση. Η απόδοση βρίσκεται στα επίπεδα των 280 ίππων και 371 Nm, αν και στην πραγματικότητα ξεπερνά τα 310 άλογα. Η Nissan αναφέρει πως θα μείνει πιστή στη διάταξη του ορίτζιναλ Skyline, διατηρώντας όσο το δυνατόν πιο απαράλλαχτη την καμπίνα των επιβατών και την τετρακίνητη τεχνοτροπία. Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε διπλά ηλεκτρικά μοτέρ και ένα πάτωμα, που θα επιτρέπει την τοποθέτηση των μπαταριών είτε στο πάτωμα, κάτω από τα καθίσματα, είτε στο δάπεδο του πορτμπαγκάζ.

Το Gunmetal Grey R32 EV ενδέχεται να φορέσει το κινητήριο σύνολο του κορυφαίου Ariya, που απαρτίζεται από δυο ηλεκτροκινητήρες (ένας εμπρός, ένας πίσω) και παράγει συνολικά 394 ίππους και 600 Nm. Αν τελικά είναι αυτή η διάταξη του ηλεκτρικού Skyline, θα πρέπει να περιμένουμε πολύ καλύτερες επιδόσεις από το Ariya Performance e-4orce. To ηλεκτρικό crossover θέλει 5,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ώρα, ωστόσο το R32 EV θα είναι σημαντικά ελαφρύτερο από τα 2.164 κιλά του Ariya. Συνεπώς, θα μπορούσαμε να περιμένουμε έως και 1,0 δλ. κάτω για το 100άρι, αν φυσικά αναλάβουν οι δυο ηλεκτροκινητήρες του Ariya.

Get it on Google Play Download on the App Store