Η Nissan ετοιμάζει ηλεκτρικό Skyline R32! (+video)

Τα ηλεκτρικά restomods είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια. Κλασικά αυτοκίνητα, με άλλα λόγια, που βλέπουν τους κανονικούς τους κινητήρες και τα συστήματα μετάδοσης να αποχωρούν, για να αντικατασταθούν από ηλεκτρικά μοτέρ. Εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, πολλές. Αυτοκινητοβιομηχανίες, ωστόσο, λίγες. Η Nissan προστίθεται σε αυτό το κλειστό εργοστασιακό γκρουπ, ανακοινώνοντας την εξέλιξη EV Skyline R32!

To R32 EV, όπως είναι το όνομα του project, ακόμα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, κρίνοντας από την εξάτμιση και τον ήχο του RB26DETT στο teaser των Ιαπώνων. Η Nissan αναφέρει πως θα μείνει πιστή στη διάταξη του ορίτζιναλ Skyline, διατηρώντας όσο το δυνατόν πιο απαράλλαχτη την καμπίνα των επιβατών και την τετρακίνητη τεχνοτροπία. Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε δυο ηλεκτροκινητήρες (έναν μπροστά, έναν πίσω) και ένα πάτωμα, που θα επιτρέπει την τοποθέτηση των μπαταριών είτε στο πάτωμα, κάτω από τα καθίσματα, είτε στο δάπεδο του πορτμπαγκάζ.

Οι Ιάπωνες δεν αναφέρουν το παραμικρό για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ωστόσο ο αρχιμηχανικός του project δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για το ηλεκτρικό Skyline R32: «Συνδυάζοντας το αυτοκίνητο που λατρεύω πιο πολύ από όλα, με την τεχνολογία που πιστεύω είναι η καλύτερη αυτή τη στιγμή, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα τετράτροχο που θα ενθουσιάσει τον κόσμο σε όλο τον πλανήτη». Ούτως ή άλλως, το GT-R κάποια στιγμή θα γίνει ηλεκτρικό. Αυτό είχε πει πέρσι ο Chief Operating Officer της Nissan, Ashwani Gupta, αναφερόμενος στο μέλλον του «Godzilla». Προς το παρόν, περιμένουμε το ντεμπούτο του υβριδικού R36.

Get it on Google Play Download on the App Store