Ντεμπούτο για το Skoda Vision iV των 306 ίππων στη Γενεύη

Η Skoda μας παρουσίασε το όραμα της για το μέλλον, το οποίο αναμένεται ηλεκτρικό κι ακούει στο όνομα Vision iV. 

Το Skoda Vision iV είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο από την τσέχικη φίρμα, το οποίο διακρίνεται για το εμφατικό παρουσιαστικό του, οδηγώντας παράλληλα την Skoda στην εποχή του eMobility.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Skoda Fabia 1.0 TSI 95 PS Monte Carlo

Το νέο Skoda Vision iV concept είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, το οποίο βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα ΜΕΒ, που έχει εξελίξει το Volkswagen Group για τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κατασκευάσει. Το νέο Skoda Vision iV διαθέτει ένα αρκετά αεροδυναμικό αμάξωμα, με μήκος 4.665 χλστ., πλάτος 1.926 χλστ. και ύψος 1.613 χλστ., ο δυναμισμός του οποίου ενισχύεται από τις ζάντες των 22 ιντσών, αλλά και από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, ενώ οι συμβατικοί καθρέπτες έχουν δώσει τη θέση τους σε κάμερες. Για την κίνηση του εντυπωσιακού αμαξώματος φροντίζουν δυο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, κάνοντας έτσι ουσιαστικά το Vision iV τετρακίνητο, όπου η συνολική ισχύς του θα αγγίζει τους 306 ίππους, με το 0 – 100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 5,9 δλ., με την τελική ταχύτητα να σταματάει στα 180 χλμ./ώρα.

Σε ότι αφορά την καμπίνα του Vision iV κι όπως είχαμε δει και σε παλιότερο σκίτσο, το εσωτερικό του φουτουριστικού Skoda, είναι αρκετά ευρύχωρο, μιας και οι μπαταρίες λιθίου βρίσκονται κάτω από το αμάξωμα, εξοικονομώντας έτσι χώρο τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους, παρέχοντας παράλληλα αυτονομία που θα αγγίζει τα 500 χλμ., όπου για να φτάσουν οι μπαταρίες στο 80% της χωρητικότητάς τους θα απαιτούνται μόλις 30 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Skoda Fabia με μηνιαία δόση από 129 ευρώ

Επανερχόμενοι στα του εσωτερικού τώρα, η καμπίνα του Vision iV αντικατοπτρίζει τη νέα τάση για τον εσωτερικό σχεδιασμό, ενισχύοντας περαιτέρω το concept VISION E. Οι σχεδιαστές της Skoda έχουν αφαιρέσει το κλασικό τούνελ μετάδοσης, προσδίδοντας παράλληλα στον πίνακα οργάνων και στην κεντρική κονσόλα μια εντυπωσιακή νέα διάταξη, η οποία αυξάνει την ευρυχωρία. Ο πίνακας οργάνων δύο επιπέδων δίνει την αίσθηση της… αιώρησης, ενώ η μεγάλη οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας είναι ένα ακόμα σημείο που κεντρίζει το ενδιαφέρον στην καμπίνα, όπως και το τιμόνι δυο ακτίνων που θα φέρει ολογράφως το όνομα Skoda, αντί του κλασικού λογοτύπου, αλλά και τα περιστρεφόμενα καθίσματα!

Καινοτόμες τεχνολογίες θα κάνουν την εμφάνισή τους στο νέο ηλεκτρικό μοντέλο, που θα προσφέρουν τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, χάρη στη χρήση προηγμένων αισθητήρων και καμερών υψηλής ευκρίνειας, ενώ το Skoda Vision iV θα μπορεί να επικοινωνεί και με τα υπόλοιπα αυτόνομα μοντέλα που θα κυκλοφορούν. Επιπρόσθετα, ενσωματώνεται μια κορυφαία λειτουργία, όπου το νέο φουτουριστικό Skoda παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό του οδηγού κι αν διαπιστώσει την οποιαδήποτε ανωμαλία, τότε σταματάει το όχημα. Παράλληλα, τα smartphones θα μπορούν να ενσωματωθούν απευθείας στο σύστημα infotainment, ενώ θα μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα κι ως ψηφιακό κλειδί για το άνοιξε/κλείσε του Skoda Vision iV.

 

Get it on Google Play Download on the App Store