Εμφατική επιστροφή για τα σπορ μοντέλα της Opel

Τα γρήγορα Opel σημείωναν τεράστιες επιτυχίες επί σχεδόν μια δεκαετία, στις αρχές των 00’s, όταν τα Astra και -ιδίως- Corsa OPC βρίσκονταν παντού στο δρόμο, αλλά και τις πίστες. Μια παράδοση που άρχισε να φθίνει σταδιακά, οδηγώντας στην κατάργηση αμφότερων και την αναβίωση του ονόματος «GSi». Από το πρώτο Astra είχαμε να δούμε το ιστορικό ακρωνύμιο (Grand Sport injection), το οποίο πήρε θέση στο προηγούμενο Corsa και το Insignia. Κανένα τους δεν είναι πια διαθέσιμο, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην κορυφή των Opel. Κενό, ωστόσο, που σύντομα θα καλυφθεί με μια νέα σειρά μοντέλων.

Οι Γερμανοί επισημοποίησαν την επιστροφή ενός άλλου ακρωνυμίου, του GSe. Αρχικά, στη δεκαετία του 70 συγκεκριμένα, το «GSE» στα Opel σήμαινε «Grand Sport Einspritzung». Όπου «Einspritzung» βάλτε «Injection» στα γερμανικά. Tα Commodore GS/E (φώτο παρακάτω) και Monza GSE είναι οι πιο γνωστοί εκπρόσωποι των τριών γραμμάτων, που τα ξαναείδαμε στη σύγχρονη επανεκτέλεση του Manta, με το μικρό «e» να δηλώνει την ηλεκτρική φύση του αυτοκινήτου. Από εδώ και στο εξής θα το βλέπουμε πολύ συχνότερα, καθώς η φίρμα του Ρούσελχαϊμ ετοιμάζει έκδοση GSe (Grand Sport electric) για την πλειονότητα των μοντέλων της!

 

 

Το πέρασμα του Manta GSe από το στάδιο του πρωτοτύπου σε εκείνο της παραγωγής έχει ήδη επισημοποιηθεί, αναμένοντας να αποκτήσει παρέα αρχικά από τις ηλεκτρικές εκδόσεις των Astra και Corsa. Το δεύτερο κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό (εδώ η δοκιμή του), ενώ το Astra-e προγραμματίζεται για ντεμπούτο εντός των προσεχών μηνών. «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιστροφή των GSe στην κορυφή της γκάμας, ως σπορ υπο-μάρκας μας στο άμεσο μέλλον. Εμπνευστήκαμε για άλλη μια φορά από την πλούσια κληρονομιά μας –όπως κάναμε και για τη νέο, τολμηρό και δυναμική σχεδιαστική μας ταυτότητα, η οποία έχει αναγνωριστεί και βραβευτεί διεθνώς από τους κριτικούς. Στο μέλλον, η ετικέτα GSe δεν θα υποδηλώνει μόνο δυναμικά, fun to drive αυτοκίνητα, αλλά και την πλήρη ευθυγράμμιση με τα φιλόδοξα σχέδιά μας να γίνουμε μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα», δήλωσε ο CEO της Opel, Florian Huettl.

Get it on Google Play Download on the App Store