Πάτησε Ευρώπη το Toyota Yaris Cross GR Sport

Η πιο σπορ έκδοση του Toyota Yaris Cross ήρθε στην Ευρώπη, επεκτείνοντας τόσο τη γκάμα του ιαπωνικού crossover όσο και εκείνη των μοντέλων GR Sport.

Το Yaris Cross GR Sport έρχεται να πάρει θέση δίπλα στα αντίστοιχα Yaris, Corolla, C-HR και Hilux, ξεχωρίζοντας από το απλό Yaris Cross χάρις στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τα λογότυπα της Gazoo Racing στη μάσκα και την πόρτα του χώρου αποσκευών, τις νέες 10άκτινες 18άρες ζάντες και τις ασημί δαγκάνες των φρένων, που κρύβονται πίσω τους.

Στο εσωτερικό του Yaris Cross GR Sport, την απαραίτητη σπορτίφ νότα τονίζουν τα καθίσματα με την ενισχυμένη πλευρική στήριξη και τις κόκκινες ραφές, τα σκουρόχρωμα μεταλλικά ένθετα, τα πεντάλ αλουμινίου και τα λογότυπα GR στο τιμόνι και τα προσκέφαλα. Κόκκινες ραφές συναντάμε επίσης στο τιμόνι, το λεβιέ ταχυτήτων και το χειρόφρενο, ενώ οι επενδύσεις των καθισμάτων χαρακτηρίζονται από το συνθετικό υλικό Ultrasuede, που προαιρετικά συνδυάζεται με δερμάτινες ενθέσεις. Η πρακτικότητα και οι χώροι του Yaris Cross συνεχίζουν απαράλλαχτοι, με το πορτμπαγκάζ να απολαμβάνει 397 λίτρα στην κανονική διάταξη και 1.097 με τα πίσω (διαιρούμενα40:20:40) καθίσματα αναδιπλωμένα.

Αλλαγές έχουν γίνει και κάτω από το αμάξωμα. Συγκεκριμένα προστέθηκαν ενισχύσεις στο δάπεδο για να αυξηθεί η στρεπτική ακαμψία και έχει αλλάξει το σετάρισμα των αναρτήσεων. Αυτές παράλληλα χαμήλωσαν κατά 10 χιλιοστά και μαζί με το αναθεωρημένο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης και τον πιο άκαμπτο άξονα μετάδοσης, το Yaris Cross GR Sport υπόσχεται πιο ευχάριστη οδική συμπεριφορά. Την κίνηση αναλαμβάνει αποκλειστικά το υβριδικό σύνολο Hybrid Dynamic Force των 1.5 λίτρων, συνδυαστικής απόδοσης 116 ίππων.

Οι προπαραγγελίες του Yaris Cross GR Sport θα ξεκινήσουν στο τρίτο τρίμηνο του 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store