«Ενέσεις» δύναμης για την Porsche Macan Facelift

H Porsche δουλεύει πάνω στην ανανέωση του best seller μοντέλου της εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο τώρα αρχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες.

Εμφανισιακά η ανανεωμένη Macan δεν πρόκειται να έχει συγκλονιστικές διαφορές, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που απαθανάτισαν ένα πρωτότυπο όχημα δοκιμών, όμως κάτω από την «επιδερμίδα» κρύβονται μεγάλα νέα.

Δείτε ακόμα: Άκρως δυναμική Porsche Macan PD600M με αεροδυναμικό κιτ

Όλες οι εκδόσεις θα λάβουν τονωτικές «ενέσεις», σε βαθμό που οι νέες Macan θα ανέβουν -κυριολεκτικά- επίπεδο σε δύναμη και επιδόσεις. Πρώτη και βασικότερη η 2λιτρη, η οποία θα «εκτοξευθεί» στους 300 ίππους (από 252 της υπάρχουσας). Ανάλογη αύξηση -της τάξης των 40-50 ίππων, δηλαδή- θα υπάρξει σε όλο το εύρος της γκάμας. Εξαίρεση αποτελεί η Macan S, που θα ανέβει από τα σημερινά 335 στα 355 άλογα, χάρις στον νέο twinturbo 3λιτρο V6 που πρωτοσυναντήσαμε στην Panamera.

Με αυτή την άνοδο η S «πέφτει» πάνω στην GTS, η οποία με τη σειρά της θα αναβαθμιστεί στους 400 ίππους -από 360. Κάτι που θα την φέρει στα επίπεδα της τωρινής Turbo.

Διαβάστε επίσης: Porsche Cayenne με 462 PS καίει 3,2 λίτρα/100 χλμ. (+video)

Η κορυφαία εκδοχή του μεσαίου SUV της Porsche δεν θα μείνει αμέτοχη, λαμβάνοντας το μεγαλύτερο κομμάτι των αναβαθμίσεων, μεταξύ των οποίων και νέος κινητήρας. Ο 3λιτρος V6 θα δώσει τη θέση του στον 2.9 λτ. της Panamera, με τους Γερμανούς να μειώνουν την χωρητικότητα του κινητήρα ελέω παχύτερου στροφαλοφόρου (που οδήγησε σε μικρότερη διαδρομή των εμβόλων), προκειμένου να εξασφαλιστεί η μακροζωΐα του μοτέρ.

H Macan Turbo Facelift θα «σκαρφαλώσει» στα επίπεδα του τρέχοντος Performance Package, ήτοι 440 ίππους. Οπότε λογικό είναι να περιμένουμε αντίστοιχη αύξηση στο Performance Package, κοντά στους 480 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store