Porsche 911 Speedster: Η κάμπριο GT3

Η Porsche πήρε την απόφαση να βάλει στην παραγωγή το εντυπωσιακό πρωτότυπο της 911 Speedster, που παρουσίασε για τον εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση της εταιρίας. Και οι απανταχού αυτοκινητόφιλοι δεν θα μπορούσαν να είναι πιο χαρούμενοι, καθώς το επετειακό και συλλεκτικό μοντέλο ουσιαστικά αποτελεί την roadster εκδοχή της ονειρικής 991 GT3.

Δείτε ακόμα: H Porsche αναβιώνει το θρυλικό αγωνιστικό 935 (+video)

To κόκκινο χρώμα αποτίει φόρο τιμής στο πρώτο μοντέλο που φόρεσε τα σήματα «911 Speedster», πίσω στο 1988, μία απόχρωση που συναντάμε και στα φώτα ημέρας, δίνοντας στην Speedster ένα «δαιμονικό» look. Η οποία εμφάνιση μπορεί να θυμίζει την Carrera 4S Cabriolet, όμως κρύβει την ανάρτηση και τον κινητήρα της GT3. Πριν περάσουμε σε αυτά, να σημειώσουμε πως στην θέση της κουκούλας που συναντάμε στην ανοιχτή 911, έχει τοποθετηθεί κάλυμμα Tenax κατασκευασμένο από ανθρακόνημα. Από το ίδιο υλικό αποτελούνται τα φτερά, το πορτμπαγκάζ και το κάλυμμα του κινητήρα.

Κάτω από όλα αυτά «φωλιάζει» ο ατμοσφαιρικός 4λιτρος εξακύλινδρος boxer των 500 ίππων που στροφάρει μέχρι τις 9.000 σ.α.λ. (στις 8.250 το peak της δύναμης) και το παραδοσιακό 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο. Η Porsche δεν ανακοίνωσε επιδόσεις, αλλά με δεδομένη την συγγένεια των δυο 911 και την εγγύτητα στο βάρος τους, η Speedster θα βρίσκεται πολύ κοντά στα 3,9 δλ. που απαιτεί η GT3 για να πιάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση, αλλά και τα 320 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας. Για την χαλιναγώγηση των εξαιρετικών επιδόσεων φροντίζουν τα κεραμικά φρένα PCCB και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο SEAT Ibiza είχε την Porsche… μέσα του

Η 911 Speedster θα διατεθεί σε μόλις 1.948 κομμάτια και, παρότι η τιμή της δεν ανακοινώθηκε, θα πρέπει να περιμένουμε ένα νούμερο κοντά στις 500.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store