Ακόμα πιο εντυπωσιακό το νέο Renault Espace

Με πάνω από 1,3 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1984, το Renault Espace αποτελεί ένα εικονικό αυτοκίνητο για τη γαλλική μάρκα. Στην υπάρχουσα πέμπτη γενιά του παρουσιάζεται ανανεωμένο και με πολλές σχεδιαστικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Renault Clio 1.0 TCe 100

Εξωτερικά, το μήκους 4.859 χλστ. μεγάλο crossover διακρίνεται από τα νέα LED Matrix εμπρός φωτιστικά σώματα (πρώτη φορά για την Renault), τα ανασχεδιασμένα πίσω φώτα LED, τους νέους προφυλακτήρες και τις νέες ζάντες αλουμινίου με διάμετρο έως 20 ίντσες.

Στο μοντέρνο και εξαιρετικά ευρύχωρο και πολυτελές εσωτερικό, το βλέμμα πέφτει απευθείας στη μεγάλη, κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής των 9,3 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, Η έντονα καμπυλωτή κονσόλα είναι ανασχεδιασμένη και πιο πρακτική. Επίσης, προστέθηκε ένας νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,2 ιντσών και πάνω από αυτόν τοποθετήθηκε το head-up display. Διαθέσιμο με 5 ή 7 θέσεις, το Renault Espace προσφέρει VIP ανέσεις για όλους τους επιβάτες του. Τα τρία καθίσματα της μεσαίας σειράς είναι ανεξάρτητα και με πολλές ρυθμίσεις, ενώ τα δύο ακόμη πίσω αναδιπλώνονται πλήρως στο δάπεδο του χώρου αποσκευών (από 247 έως 2.101 λτ.).

Δείτε ακόμη: Οι 10 φύλακες άγγελοι του νέου Renault Clio!

Τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού του Renault Espace είναι πάρα πολλά. Νέα προσθήκη αποτελεί το σύστημα υποβοήθησης σε αυτοκινητόδρομο και μποτιλιάρισμα (Highway & Traffic Jam Companion), που ελέγχει την ταχύτητα του αυτοκινήτου και διατηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα φροντίζοντας ταυτόχρονα και να διατηρεί το αυτοκίνητο στο μέσον της επιλεγμένης λωρίδας κυκλοφορίας.

Σημείο αναφοράς αποτελεί και η παθητική τετραδιεύθυνση 4CONTROL, όπου ανάλογα την ταχύτητα του αυτοκινήτου, οι πίσω τροχοί στρίβουν με την ίδια ή την αντίθετη φορά από τους μπροστινούς.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Renault Captur στην Ελλάδα

Για την κίνηση του Renault Espace υπάρχουν το 1.8 λτ. μηχανικό σύνολο TCe των 225 ίππων και 300 nm ροπής, συνδυασμένο με 7τάχυτο EDC. Η επιτάχυνση των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,9 δλ., ή τελική ταχύτητα φτάνει τα 224 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 8,0 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 187 γρ./χλμ. Επίσης, υπάρχει και ο ντίζελ 2.0 λτ. Blue dCi με 160 ίππους και 360 Nm ροπής, ή με 200 ίππους και 400 Nm ροπής, συνδυασμένος με 6τάχυτο EDC. Τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 10,5/9,1 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200/215 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 6,6 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 168 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store