Απίστευτα άγριες διαθέσεις από το νέο Renault 5 Turbo

H Renault ετοιμάζεται για την αναβίωση του θρυλικού 5 και του αμίμητου 5 Turbo, με το τελευταίο να διακατέχεται από πολύ άγριες διαθέσεις κρίνοντας από τις τελευταίες φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Γάλλοι.

Στο νέο teaser βλέπουμε ένα πρησμένο αγωνιστικό, με μια θεόρατη αεροτομή που θα ζήλευαν ακόμα και τα μονοθέσια της Alpine στη Formula 1! H Renault δηλώνει πως το πρωτότυπο εμπνέεται από τα video games, κάτι που αποτυπώνεται στα απίστευτα φαρδιά ελαστικά, τα ξεχειλωμένα φτερά και των ασύλληπτων διαστάσεων διαχύτη – χαρακτηριστικά τα οποία δεν κρύβονται ούτε από το χαμηλό φωτισμό των εικόνων. Ευθεία αναφορά σε αναβίωση του 5 Turbo δεν γίνεται, αλλά όταν ακούς τους Γάλλους να μιλάνε για «φόρο τιμής στις πιο θρυλικές σπορ εκδόσεις του R5», καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται.

Ούτως ή άλλως, το νέο 5 Turbo κυκλοφορεί ως επισημοποιημένη φήμη εδώ και μήνες. Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της γαλλικής φίρμας, Gilles le Borgne, έχει δηλώσει παλιότερα πως πως όχι μόνο το νέο 5άρι θα διαθέτει κορυφαία έκδοση, αλλά αυτή θα έχει και πάνω από 200 άλογα! Συγκεκριμένα, ένας ηλεκτροκινητήρας 218 ίππων και 300 Nm (ίδιος με αυτόν του Megane E-Tech Electric) τοποθετημένος μπροστά θα τροφοδοτεί τους αντίστοιχους τροχούς, εξασφαλίζοντας μια επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα στην περιοχή των 6 δλ. Μπορεί, λοιπόν, ο ηλεκτρικός απόγονος του 5 Turbo να μην είναι πισωκίνητος, ούτε κεντρομήχανος, αλλά από επιδόσεις δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

Προφανέστατα η έκδοση παραγωγής δεν θα είναι τόσο ακραία όσο το πρωτότυπο, που θα παρουσιαστεί ανήμερα των 50ων γενεθλίων του Renault 5, στο Σαλόνι Παρισιού τον προσεχή Οκτώβρη. Η σύγχρονη και αμιγώς ηλεκτρική μετενσάρκωσή του αναμένεται να βγει στην αγορά το 2024, με την κορυφαία έκδοση να ακολουθεί λίγο αργότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store