Με 217 ίππους το ηλεκτρικό Renault Megane

Η Renault μας δίνει την πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα του ηλεκτρικού Megane, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που το ήθελαν με crossover χαρακτήρα.

Παρά το καμουφλάζ του αυτοκινήτου προπαραγωγής, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα πλαστικά προστατευτικά και οι «SUV-οειδείς» γραμμές του αμαξώματος είναι ξεκάθαρες. Στο εμπρός μέρος δεσπόζει το νέο σήμα της εταιρίας, που είναι και φωτιζόμενο, πλαισιωμένο από δυο λεπτά φωτιστικά σώματα και έναν αρκετά επιθετικό προφυλακτήρα. Η τεχνοτροπία «C» στα φανάρια, που γνωρίζουμε από τα υπόλοιπα Renault, συνεχίζεται και εδώ.

Στο προφίλ παρατηρούμε την έντονη σύγκλιση οροφής και πλαϊνής γραμμής στην τρίτη κολώνα, προς ενίσχυση του δυναμικού χαρακτήρα. Πίσω, το ενδιαφέρον κεντρίζουν τα ψηλά τοποθετημένα φανάρια που αφήνουν χώρο για έναν μεγάλο προφυλακτήρα. Για το εσωτερικό, οι Γάλλοι μας έχουν ήδη δώσει γεύσεις μέσω teaser.

Στα μηχανικά μέρη, το Megane E-Tech Electric θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα CMF-EV, αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα σε Renault-Nissan-Mitsubishi (κοινή με το Nissan Ariya), ενώ θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Ντουαί, στο νότιο τμήμα της γαλλικής Φλάνδρας. Την κίνηση αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας 217 ίππων και την τροφοδότησή του με ενέργεια, μια μπαταρία 60 kWh. Σύμφωνα με τη Renault η μέγιστη αυτονομία ανέρχεται στα 450 χλμ., βάσει WLTP. Ήδη υπάρχουν 30 αυτοκίνητα προ-παραγωγής, σαν αυτό που βλέπουμε, και θα περάσουν το καλοκαίρι στους δρόμους με τους μηχανικούς της εταιρίας, ώστε το τελικό προϊόν να είναι έτοιμο για λανσάρισμα το φθινόπωρο.

Get it on Google Play Download on the App Store