Νέο C-SUV Renault Austral και 1.2 TCe 48V Hybrid

Η Renault παρουσίασε για πρώτη φορά ολόκληρο (έστω και με βαρύ καμουφλάζ) το νέο μικρομεσαίο SUV Austral, που θα αποκαλυφθεί πλήρως την ερχόμενη άνοιξη. Ο αντικαταστάτης του Kadjar θα έχει μήκος 4,51 μέτρα, γεγονός που θα τοποθετεί στο άνω άκρο της κατηγορίας.

Από τις πρώτες εικόνες διακρίνονται κάποιες λεπτομέρειες, όπως είναι τα λεπτά μακρόστενα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα. Συνολικά το σουλούπι του θυμίζει αρκετά εκείνο του νέου Megane E-Tech, ενώ ομοιότητες αναμένονται να υπάρχουν και στο εσωτερικό του.

Αντίθετα όμως με το χάτσμπακ αδελφάκι του το οποίο είναι αμιγώς ηλεκτρικό, το Austral εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης, συνδυασμένους με υβριδική τεχνολογία. Πρόκειται για τον τελευταίας γενιάς 1.3 TCe E-Tech hybrid με 12V mild hybrid (όπως στο Arkana) και για πρώτη φορά στην γκάμα της Renault, έναν 1.2 TCe με τεχνολογία 48V mild hybrid. Τα μηχανικά αυτά σύνολα θα εκπέμπουν CO2 από 105 γρ./χλμ. (το E-Tech), ενώ η ισχύς τους θα φτάνει έως τους 200 ίππους.

Το Renault Austral βρίσκεται στην τελική φάση των δοκιμών του, με τους τελευταίους ελέγχους να αφορούν την πλατφόρμα CMF-CD3 και τους εξηλεκτρισμένους κινητήρες. Συνολικά 100 αυτοκίνητα δοκιμών έχουν κυκλοφορήσει σε πολλούς δρόμους, καλύπτοντας 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Get it on Google Play Download on the App Store