Η νέα Skoda Octavia φωτογραφίζεται στην Κρήτη

Η Skoda δίνει στη δημοσιότητα τις επίσημες φωτογραφίες της ολοκαίνουργιας Octavia Grand Coupe, η οποία φωτογραφήθηκε στην Κρήτη! Η παγκόσμια δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας Octavia ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα στη Μεγαλόνησο, τον προηγούμενο μήνα.

Δείτε ακόμα: Τι «κρύβει» η νέα Skoda Octavia RS iV;

Η πολύ τιμητική για τη χώρα μας εκδήλωση, θα έδινε την ευκαιρία σε περισσότερους από χίλιους δημοσιογράφους απ’ όλο τον κόσμο να οδηγήσουν την τέταρτη γενιά του best-seller της Skoda στην Κρήτη. Όμως, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού η εκδήλωση αυτή – όπως και άλλες αντίστοιχες στην Ευρώπη – ματαιώθηκε, με τη Skoda εντούτοις να έχει προλάβει να φωτογραφήσει τη νέα Octavia στην Κρήτη, αναδεικνύοντας τόσο το μοντέλο όσο και μερικές από τις ομορφιές του νησιού.

Δείτε ακόμα: Skoda Kamiq ή Karoq με 19.900 ευρώ;

Εξωτερικά, η νέα Octavia Grand Coupe ξεχωρίζει με τον ελκυστικό και δυναμικό σχεδιασμό, καθώς και με τον πολύ χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή (Cd:0,24). Το μήκος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 19 χιλιοστά στα 4.689 χλστ., το πλάτος  είναι κι αυτό αυξημένο κατά 15 χλστ., (1.829 συνολικά), ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.686 χλστ.

Στο εσωτερικό, το μεγάλο μεταξόνιο και το αυξημένο πλάτος αποτέλεσαν εξαιρετική βάση για άπλετους χώρους, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές (600 λτ.). Εκτός από την ανεξάρτητη, κεντρική οθόνη αφής και τα νέα, ακόμα υψηλότερης ποιότητας υλικά, η Octavia είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που διαθέτει ένα νέο πολυεπίπεδο ταμπλό και ένα νέο τιμόνι με δύο ακτίνες. Υπάρχει επιλογή από τέσσερα διαφορετικά συστήματα infotainment με οθόνες από 8,25 έως 10 ίντσες. Ορισμένες από τις λειτουργίες τους ελέγχονται με κινήσεις του χεριού ή φωνητικά μέσω του Laura Skoda digital assistant. Η νέα Octavia έχει ακόμα πιο προηγμένο Virtual Cockpit. Ο ψηφιακός και πλήρως προσαρμόσιμος πίνακας οργάνων διαθέτει οθόνη 10,25 ιντσών και είναι ακόμα φιλικότερος στο χρήστη. Επίσης, εφοδιάζεται με μια πλειάδα νέων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Skoda Kamiq 1.5 TSI ACT 150 PS DSG

Στον τομέα των κινητήρων τώρα, στη βάση συναντάμε τον 1.0 TSI 110 PS, ο οποίος πλαισιώνεται από τους ισχυρότερους 1.5 TSI 150 PS και 2.0 TSI 190 PS (αυτή η έκδοση προσφέρεται κι ως 4κίνητη). Στους ντίζελ θα είναι διαθέσιμος ο 2.0 TDI EVO σε τρεις εκδόσεις ισχύος με 115, 150 και 200 ίππους. Το μεγάλο νέο όμως είναι πως για πρώτη φορά μοντέλο της Skoda λαμβάνει ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης (σε συνδυασμό με τους βενζινοκινητήρες των 110 και 150 ίππων και με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων). Επιπρόσθετα η νέα Skoda Octavia θα προσφέρεται κι ως plug-in υβριδική, με κωδικό iV, η οποία διαθέτει έναν 1.400άρη TSI βενζινοκινητήρα συνδυαστικά με ηλεκτροκινητήρα, η ισχύς της οποίας ανέρχεται στους 204 ίππους. Τέλος διαθέσιμη θα είναι και μια έκδοση φυσικού αερίου με τον 1.5 TSI κινητήρα με ισχύ 130 ίππων. Στην κορυφή τοποθετείται η νέα Octavia RS iV plug-in hybrid 245 PS.

Δείτε ακόμα: Τα νέα Skoda με κινητήρες φυσικού αερίου

Get it on Google Play Download on the App Store