Καταιγισμός νέων Skoda έως το 2026

Το μετασχηματισμό της στην ηλεκτρική κινητικότητα ανακοίνωσε πριν από λίγο η Skoda, με την παρουσίαση 6 ηλεκτρικών μοντέλων όλων των κατηγοριών, έως το 2026. Τέσσερα από αυτά θα είναι καινούργια, ενώ δύο ανανεωμένα της οικογένειας Enyaq iV Η Skoda θα έχει επενδύσει συνολικά 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση έως το 2027. Παράλληλα θα αντικαταστήσει και ανανεώσει υπάρχοντα μοντέλα της.

Πλήρης ανανέωση της γκάμας

Οι θερμικοί κινητήρες και τα Plug-in Hybrid θα συνεχίσουν να αποτελούν ένα σημαντικό στήριγμα για τη Skoda, κατά τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα. Νέες γενιές της ναυαρχίδας Superb και του Kodiaq συμπεριλαμβανομένων των PHEV εκδόσεων θα κάνουν ντεμπούτο πριν από το τέλος του 2023. Παράλληλα η Skoda θα ανανεώσει σύντομα άλλα τρία μοντέλα στην γκάμα της, την Octavia, το Kamiq και το Scala.

Νέο Skoda Elroq αντί για το Karoq

Το 2024, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα θα είναι ένα «Compact», το οποίο θα ονομάζεται επίσημα Elroq. Με μήκος περίπου 4,5 μέτρα, το Elroq θα είναι ο πλήρως ηλεκτρικός διάδοχος του Karoq. Το μελλοντικό βασικό «Small» θα είναι ένα μικρό αυτοκίνητο με τιμή περίπου 25.000 ευρώ και θα παράγεται σε εργοστάσιο του Ομίλου Volkswagen στην Ισπανία, ενώ θα παρουσιαστεί το 2025. Με μήκος περίπου 4,10 μέτρα, θα προσφέρει παρόμοιο χώρο αποσκευών με το Scala. Προφανώς θα βασίζεται στο Volkswagen ID. 2all.

Το 2025, τα Enyaq και Enyaq Coupé θα ανανεωθούν πλήρως και θα υιοθετήσουν τη νέα γλώσσα σχεδιασμού Modern Solid που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Vision 7S. Το «Combi» θα παίξει βασικό ρόλο μεταξύ των τεσσάρων νέων μοντέλων. Αυτό το ηλεκτρικό στέισον βάγκον μοντέλο μήκους περίπου 4,7 μέτρων θα παρουσιαστεί το 2026. Το μεγαλύτερο μελλοντικό ηλεκτρικό Skoda «Space», θα αποτελέσει την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου 7S και θα έχει μήκος περίπου 4,9 μέτρα.

Get it on Google Play Download on the App Store