Νέο Skoda Scala Edition S με 190 άλογα

Η Skoda Γερμανίας, σε συνεργασία με την ABT Sportsline, παρουσιάζουν την κορυφαία έκδοση του Scala, που θέτει 190 άλογα στη διάθεση του οδηγού.

Το τσεχικό μικρομεσαίο ξεχωρίζει εμφανισιακά από τις μαύρες ζάντες 18 ιντσών και το body kit του Γερμανού βελτιωτή, που αποτελείται από μια ευμεγέθη προσθήκη στον εμπρός προφυλακτήρα, πλαϊνές ποδιές, spoiler οροφής και έντονο διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα, με τετραπλές τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης. Η διχρωμία κόκκινου-μαύρου τονίζει ακόμα περισσότερο τον δυναμισμό του Edition S, ενώ τα ελατήρια χαμηλώματος των 15 χλστ. συνδυάζουν εμφάνιση και στήσιμο.

Σε αυτό το σκέλος, συμβάλλουν τα νέα και σφιχτότερα αμορτισέρ, που αναλαμβάνουν να χαλιναγωγήσουν τη δύναμη του κινητήρα. Αυτός είναι ο 1.5 TSI των 150 ίππων, αλλά κατόπιν επαναπρογραμματισμού του εγκεφάλου και νέας εξάτμισης αποδίδει πλέον 40 ίππους και ισάριθμα Nm παραπάνω (190 άλογα και 290 Nm πλέον, από 150 ίππους και 250 Nm). Συνδυάζεται αποκλειστικά με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και παρότι δεν ανακοινώνονται επιδόσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι ταχύτερο από τα 8,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 220 χλμ./ώρα του εργοστασιακού.

Το Scala Edition S θα κυκλοφορήσει σε 500 κομμάτια και ήδη η Skoda Γερμανίας δέχεται παραγγελίες, με αρχική τιμή τις 33.790 ευρώ. Αρκετά «τσουχτερό» αντίτιμο, ειδικά αν σκεφτούμε πως το Scala Monte Carlo (στο οποίο βασίζεται το Edition S) ξεκινά από τις 24.350 ευρώ εκεί. Σχεδόν 10.000 ευρώ επιπλέον, τη στιγμή που η Octavia RS ξεκινά από τις 38.940 ευρώ (μιλάμε πάντα για Γερμανία).

Get it on Google Play Download on the App Store