Βολίδα υπερπολυτελείας το Audi S8 της ABT

Η γκάμα των μοντέλων RS της Audi βαίνει διαρκώς αυξανόμενη. Τα περισσότερα τέκνα του Ίνγκολσταντ διαθέτουν έκδοση με καταιγιστικές επιδόσεις και τις περιποιήσεις της Audi Motorsport. Μοναδικές εξαιρέσεις τα A1, Q7 και A8. Για αυτά, φροντίζει η ABT.

Δείτε ακόμα: Audi SQ8 από την ABT με 970 Nm ροπής! (+video)

Ο φημισμένος Γερμανός βελτιωτής δεν αφήνει από τα χέρια του τα Audi, ανεξαιρέτως έκδοσης και εργοστασιακής απόδοσης. Από τη στιγμή, λοιπόν, που αναλαμβάνει τα ήδη πανίσχυρα RS 6 και RS Q8, δεν θα μπορούσε να αφήσει παραπονεμένο το S8. Η γερμανική λιμουζίνα αποδίδει 571 ίππους και 800 Nm ροπής από τον 4.0λιτρο V8 twinturbo, επιταχύνοντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 3,8 δλ. και φτάνοντας εξαιρετικά άνετα μέχρι τον ηλεκτρονικό περιοριστή των 250 χλμ./ώρα. Αργή, δηλαδή, δεν την λες.

Ωστόσο, η ABT αντικαθιστά την ECU και την εξάτμιση ώστε να δώσει μια παραπάνω ώθηση στον κινητήρα και τα 2.230 κιλά του αμαξώματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι 700 ίπποι και 880 Nm, με τον χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα να πέφτει στα 3,4 δλ.ταχύτερα από το RS 6 και στο ίδιο επίπεδο με το R8 5.2 V10 FSI quattro των 570 ίππων. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται και πάλι ηλεκτρονικά, αλλά εδώ ανεβαίνει στα 270 χλμ./ώρα με την προϋπόθεση της τοποθέτησης των κεραμικών δισκόφρενων.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το Audi RS 6 Avant στην Ελλάδα ;

Εμφανισιακά οι ζάντες των 21 ιντσών, τα σήματα της ABT και το διακριτικό ανθρακονημάτινο spoiler στο χείλος της πόρτας του πορτμπαγκάζ, διαχωρίζουν τη θέση του βελτιωμένου από το κανονικό S8.

Get it on Google Play Download on the App Store