Ο εσωτερικός κόσμος της νέας Skoda Fabia

Λίγες μέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο της, η Skoda μας δείχνει τον εσωτερικό κόσμο της νέας Fabia μέσα από τα επίσημα σκίτσα του σχεδιαστικού τμήματος.

Όπως είχαν ήδη ανακοινώσει οι Τσέχοι, η καμπίνα του νέου τους σουπερμίνι δίνει έμφαση στην ευρυχωρία και την πρακτικότητα, δίχως να παραμελεί την ποιότητα και τις ψηφιακές λειτουργίες. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, που θα είναι στάνταρ στις πλούσιες εκδόσεις, δεσπόζει μπροστά από τον οδηγό. Το ίδιο ισχύει για την κεντρική οθόνη αφής των 9,2 ιντσών (6,5 στις βασικές εκδόσεις) και το σύνολο του ταμπλό, που ακολουθεί τις γνώριμες γραμμές που συναντάμε στο εσωτερικό αρκετών Skoda (ιδίως της Octavia). Η συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto είναι δεδομένη, όπως και η παρουσία πλήρους πακέτου συστημάτων ασφαλείας.

Η Fabia 4ης γενιάς βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 και είναι μεγαλύτερη σε όλες τις διαστάσεις, ενώ κάτω από το καπό συναντάμε 5 εκδόσεις κινητήρων. Την γκάμα ανοίγει ο 1.0 MPI των 65 ίππων και 95 Nm, σε συνδυασμό με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Στη συνέχεια, έχουμε τον ίδιο συνδυασμό κινητήρα-μετάδοσης, αλλά στα 80 άλογα (ίδια ροπή). Βασική επιλογή για υπερτροφοδοτούμενο, είναι ο 1.0 TSI Evo των 95 ίππων και 175 Nm, σταθερά με 5άρι χειροκίνητο. Η ισχυρότερη έκδοση των 110 ίππων και 200 Nm προσφέρει την επιλογή μεταξύ 6τάχυτου μηχανικού και 7τάχυτου DSG, ενώ η κορυφαία Fabia διαθέτει τον τετρακύλινδρο 1.5 TSI Evo των 150 ίππων και 250 Nm, αποκλειστικά με το 7άρι DSG.

Get it on Google Play Download on the App Store