Νέο Brabus smart #1 με τουλάχιστον 400 ίππους!

Η smart έκανε μια νέα αρχή στις αρχές Απριλίου, όταν παρουσίασε το #1: το πρώτο SUV στα χρονικά της, που ταυτόχρονα είναι και το ισχυρότερο παραγωγής στα έως τώρα δεδομένα της. Με 272 ίππους από τον ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται στο πίσω μέρος, το «Νο1» έχει σχεδόν την τριπλάσια ισχύ από το δεύτερο ισχυρότερο smart. Κι όπως φαίνεται, ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη σε μια έκδοση με τουλάχιστον 400 ίππους, υπό τη «σημαία» της Brabus!

Το smart#1 Brabus Performance Edition μόλις κυκλοφόρησε, ξεχωρίζοντας από την απλή έκδοση χάρις στις νέες 19άρες ζάντες, το ματ γκρι χρώμα, τους αεραγωγούς στο καπό και τις κόκκινες λεπτομέρειες σε οροφή, προφυλακτήρα, πλαϊνά προστατευτικά και καλύμματα καθρεπτών. Πολύ πιο εγκρατής εικόνα, αναμφίβολα, σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει από τη Brabus. Στο εσωτερικό συναντάμε κόκκινο φινίρισμα σε ραφές και σήματα, όπως και επενδύσεις αλουμινίου, αλλά και εδώ η προσέγγιση είναι αρκετά διακριτική. Κάτω από το αμάξωμα, όμως, οι Γερμανοί δεν κάνουν ούτε στο ελάχιστο «κράτει».

Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώνονται ακόμα επισήμως, όμως πολλές πηγές εκ των έσω και γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν νούμερα για την ισχύ του νέου Brabus – και κανένα εξ αυτών δεν την τοποθετεί κάτω από τα 400 άλογα! Το Performance Edition επιβεβαιώνεται πως διαθέτει δυο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνητο setup, με το δεξί πεντάλ να προστάζει τουλάχιστον 400 ίππους. Συγκεκριμένες αναφορές, δε, ανεβάζουν την απόδοση στα 430 άλογα! Δεδομένου πως το απλό #1, των 272 ίππων, έχει 342 Nm ροπής, το Brabus λογικά θα κινείται κοντά στα 500 Nm.

Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στις 26 Αυγούστου, στη Διεθνή Έκθεση του Τσενγκντού, στην Κίνα – εκεί, δηλαδή, όπου κατασκευάζεται το νέο smart, έχοντας εξελιχθεί σε συνεργασία με το Zhejiang Geely Holding Group.

Get it on Google Play Download on the App Store