Νέο SsangYong Torres εμπνέεται από Jeep & Land Rover

Η SsangYong επανέρχεται μετά τις περιπέτειες με το ιδιοκτησιακό της καθεστώς, συνεχίζοντας την επέκταση της γκάμας της. Η κορεατική εταιρεία δημοσίευσε μια σειρά από σκίτσα στα οποία μας δείχνει το νέο της SUV, που θα ονομάζεται Torres.

Εάν ο σχεδιασμός σας φαίνεται γνώριμος, δίκιο έχετε. Ίσως κάποιοι από εσάς να το έχετε ήδη δει, καθώς το Torres είναι το όνομα παραγωγής του μοντέλου «J100» που ανακοινώθηκε πέρυσι. Το όνομα προέρχεται από το Εθνικό Πάρκο Torres del Paine στην Παταγονία, γνωστό για τα βουνά, τους παγετώνες, τις λίμνες και τα ποτάμια του. Με αυτόν τον τρόπο, η SsangYong ήθελε να επικοινωνήσει την περιπετειώδη φύση του SUV που απεικονίζεται σε φόντο τύπου Jurrasic Park στα επίσημα σκίτσα.

Η εταιρεία λέει ότι το Torres θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική της ταυτότητα που ονομάζεται «Powered by Toughness». Τα στιβαρά στιλιστικά στοιχεία του SUV διατηρούνται από τα περσινά σκίτσα, με λεπτά LED ημέρας (που θυμίζουν Land Rover), μικρή μάσκα με κάθετες γρίλιες ανάμεσά τους (που θυμίζει ξεκάθαρα Jeep), πλαστικά προστατευτικά, τονισμένα φτερά και ένα ξεχωριστό στοιχείο στην πίσω πόρτα που μοιάζει με ενσωματωμένο κάλυμμα εφεδρικού τροχού. Στις εικόνες, το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με ζάντες μεγάλης διαμέτρου, καλυμμένες με ελαστικά παντός εδάφους και φώτα τοποθετημένα στην οροφή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της SsangYong, το Torres θα καλύψει το κενό μεταξύ του μικρότερου Korando και των μεγάλων SUV όπως το Rexton. Η εταιρεία ελπίζει ότι θα μπορέσει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της, επωφελούμενη από την αυξανόμενη δημοτικότητα των μυώδους εμφάνισης SUV.Η φίρμα θα αρχίσει να δέχεται προπαραγγελίες για το Torres τον προσεχή Ιούνιο, ξεκινώντας από την αγορά της Κορέας. Μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του SUV, με την κωδική ονομασία «U100», θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη προς τα τέλη του 2023.

Get it on Google Play Download on the App Store