Νέο SsangYong Korando «βουτηγμένο» στην τεχνολογία (+video)

Όσοι θυμούνται το πρώτο Korando που είδαμε Ελλάδα, θα ανασύρουν αναμνήσεις από ένα δίθυρο SUV που θύμιζε αρκετά το Jeep Wrangler εμπρός και διέθετε σηματάκια «powered by Mercedes-Benz». Σκληροτράχηλο σε εμφάνιση και χαρακτήρα, εστιασμένο στις εκτός δρόμου δυνατότητες και μικρότερο διαθέσιμο μοτέρ ένα 4κύλινδρο 2.3 λίτρων.

Επιστροφή στο 2019, όπου το Korando έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο SUV προσανατολισμένο σε ασφάλτινη χρήση και φορτωμένο με τεχνολογία και χαρακτηριστικά εξοπλισμού, που το καθιστούν αστρόπλοιο σε σχέση με το μοντέλο του 1996. Η κορεατική εταιρία κυκλοφόρησε τις πρώτες φωτογραφίες της 4ης γενιάς (υπήρχε Korando και πριν το γνωστό μας, από το 1983, που ήταν ίδιο το Wrangler), με την σχεδίαση να μην θυμίζει σε τίποτα ούτε τον πρόγονο, ούτε τα περίεργα σχήματα που μας έχουν συνηθίσει οι σχεδιαστές της SsangYong. Οι γραμμές είναι σύγχρονες, οι πίσω πόρτες με τα φτερά σχηματίζουν δυο εντυπωσιακούς ώμους, τα πίσω φωτιστικά σώματα LED θυμίζουν λίγο τα αντίστοιχα που βλέπουμε στα μοντέλα της Peugeot, αλλά χαρίζουν στο μεσαίο crossover την δική του ταυτότητα. Αλλά σαν το εσωτερικό του, δεν έχει…

Δείτε ακόμα: Ποια SUV βγάζουν λιγότερα προβλήματα

Η καμπίνα των επιβατών μπορούμε να πούμε πως είναι μοναδική στην κατηγορία. Η τεχνοτροπία «Blaze Cockpit» επικεντρώνεται στην ψηφιοποίηση του ταμπλό, με το σύνολο των λειτουργιών να ελέγχονται από την τεράστια οθόνη αφής των 10,25 ιντσών και τους διακόπτες να περιορίζονται στους απολύτως απαραίτητους (σύστημα κλιματισμού και ηχοσύστημα). Ο πίνακας οργάνων επίσης είναι ψηφιακός, με τον σχεδιασμό να ενσωματώνει επίσης κρυφό φωτισμό και μια ενιαία γραμμή αεραγωγών στο πάνω μέρος του ταμπλό.

Από πλευράς ασφάλειας είναι στάνταρ όλα τα επικουρικά συστήματα, προεξάρχοντος του αυτόματου φρεναρίσματος και συνοδεία της διατήρησης λωρίδας και την αναγνώριση τυφλού σημείου.

Διαβάστε επίσης: Aποκαλυπτήρια για το νέο SsangYong Musso

Κάτω από το αμάξωμα συναντάμε δυο 1.600αρια κινητήρια σύνολα: έναν νέο υπερτροφοδοτούμενο βενζίνης 1.5 λίτρων και 163 ίππων στις 5.500 σ.α.λ., αλλά και 280 Nm ροπής μεταξύ 1.500-4.500 σ.α.λ. Επίσης νέος είναι ένας ντίζελ 1.6 λίτρων, 136 ίππων και 324 Nm. Όλες οι εκδόσεις προσφέρονται με στάνταρ χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, το οποίο προαιρετικά γίνεται 6αρι αυτόματο της Aisin. To βενζινοκίνητο και το ντίζελ των 136 ίππων διατίθενται και με σύστημα τετρακίνησης.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός πως για πρώτη φορά στα χρονικά της SsangYong διατίθεται αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Get it on Google Play Download on the App Store