«Γυμνό» Subaru BRZ Cup έτοιμο για πίστες

Όταν σκεφτόμαστε για Subaru και αγώνες, το πρώτο που έρχεται στο μυαλό είναι τα Impreza και τα WRX στις ειδικές διαδρομές. Από τους αγώνες, ωστόσο, δεν λείπει ούτε το BRZ. Η ιαπωνική φίρμα το γνωρίζει, για αυτό και παρουσιάζει μια έκδοση ειδικά προσανατολισμένη για χρήση πίστας ή ειδικών διαδρομών.

Το Cup Car Basic είναι ουσιαστικά ένα «γυμνό» εξοπλιστικά BRZ, που δεν έχει καν ζάντες αλουμινίου. Με 16άρηδες ατσάλινους τροχούς βγαίνει από το εργοστάσιο και παντελή έλλειψη ανέσεων, πέρα από κλιματισμό (γιατί και στους αγώνες χρειάζεται δροσιά). Η στόχευση της συγκεκριμένης έκδοσης γίνεται πρόδηλη από το roll cage που δεσπόζει στο εσωτερικό, συνοδευόμενο από ζώνες ασφαλείας 6 σημείων.

Στα μηχανικά μέρη συναντάμε τον ατμοσφαιρικό boxer των 2.4 λίτρων χωρίς αλλαγές, με την απόδοση να παραμένει στα 235 άλογα στις 7.000 σ.α.λ. και τα 250 Nm στις 3.700 σ.α.λ. Το 6άρι μηχανικό κιβώτιο και το μπλοκέ διαφορικό αναλαμβάνουν την κίνηση των πίσω τροχών, με τους έξτρα αεραγωγούς να φροντίζουν για την καλύτερη ψύξη του διαφορικού. Στην υπηρεσία της καλύτερης ψύξης και το ψυγείο λαδιού, που κρατάει τη θερμοκρασία του λιπαντικού σε φυσιολογικά επίπεδα ακόμα και στις καυτές συνθήκες που μπορεί να επικρατούν σε μια πίστα, το κατακαλόκαιρο.

Το BRZ Cup Car Basic προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας, με αρχική τιμή τα 3.338.000 γεν (25.362 ευρώ). Η ειδική αυτή έκδοση εξελίχθηκε από τη Subaru Tecnica International, σε συνεργασία με την Gazoo Racing της Toyota, προκειμένου να συμμετάσχει με το αντίστοιχο GR86 σε ενιαίο πρωτάθλημα 5 αγώνων, αρχής γενομένης από το διήμερο 16-17 Ιουλίου.

Get it on Google Play Download on the App Store