Ένα με τη φύση το Subaru Forester Wilderness (+video)

Το Subaru Forester είναι ούτως ή άλλως από τα ικανότερα SUV εκτός δρόμου, από τη βασική του κιόλας έκδοση. Για τους πολύ περιπετειώδεις, οι «Πλειάδες» προσφέρουν την εκδοχή Wilderness. Κι όπως αποδεικνύεται, τα πηγαίνει εξαιρετικά με τη φύση.

Το Driving Sports TV πήρε το πιο off roader Forester και το πήγε στα χιόνια, υποβάλλοντάς στις δοκιμασίες του σλάλομ και της ανάβασης. Το Wilderness διαθέτει μια σειρά από βελτιώσεις, προσανατολισμένες στην εκτός δρόμου οδήγηση, που περιλαμβάνουν νέα ανάρτηση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος (23,3 εκατοστά, από 21,8 του κανονικού), ενισχυμένες 17άρες ζάντες με μικτά ελαστικά και έξτρα προστατευτικά τόσο στο αμάξωμα, όσο και το πάτωμα. Το σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive διαθέτει το σύστημα Dual Function X-Mode, που προσφέρει διαφορετικά προγράμματα οδήγησης αναλόγως επιφάνειας και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο χιόνι.

Όπως διαπίστωσαν οι Αμερικανοί, το X-Mode τα καταφέρνει περίφημα στο λευκό και ολισθηρό τερέν, προσφέροντας και πλούσιο θέαμα με τα προγράμματα Snow/Deep Snow που στέλνουν περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα.  Την κίνηση του πιο άγριου Forester αναλαμβάνει ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος boxer των 2,5 λίτρων, με ισχύ 185 ίππων και 239 Nm ροπής. Το κιβώτιο CVT συνδυάζεται ιδανικά με την τετρακίνηση, χαρίζοντας -σύμφωνα με τους δοκιμαστές- στο Wilderness πιο διασκεδαστικό χαρακτήρα συγκριτικά με τα Ford Maverick και Jeep Compass, που πραγματοποιούν guest εμφανίσεις στο video.

Get it on Google Play Download on the App Store