Νέο μικρό SUV Subaru Rex χωρίς boxer και 4κίνηση

Η Subaru είναι συνώνυμη χρόνια τώρα για τους boxer κινητήρες και τη συμμετρική τετρακίνηση, με τις εξαιρέσεις να είναι ελάχιστες. Στην υπάρχουσα γκάμα της (πλην του αμιγώς ηλεκτρικού Solterra) μόνο το BRZ έχει κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ το Justy έχει έκδοση 2WD και 4WD.

Τώρα προστέθηκε ένα νέο SUV, το Subaru Rex. Ονομασία που δεν χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, αφού έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της το 1972 και κράτησε έως το 1992. Σε εμάς ήταν γνωστά ως Subaru 500/600/700 και μετέπειτα Μ80 (πριν εμφανιστεί το Vivio).

Το Subaru Rex δεν είναι κάτι το καινούργιο, αφού έχει και αδελφάκια, το Toyota Raize και το Daihatsu Rocky. Το Rex είναι ολόιδιο με το Rocky, με τη μόνη διαφορά τους εξωτερικά και στο εσωτερικό να αφορά τα σήματα. Μόνο το Raize έχει άλλη μάσκα και προφυλακτήρα μπροστά, ενώ πίσω η τριάδα είναι «copy-paste». Το Subaru Rex έχει μήκος 3.995 χλστ. (4.180 χλστ. έχει το Toyota Yaris Cross), πλάτος 1.695 χλστ., ύψος 1.620 χλστ., μεταξόνιο 2.525 χλστ. και απόσταση από το έδαφος 185 χλστ.

Οι έντονες γωνίες και τα γεωμετρικά σχήματα αποτελούν βασικό γνώρισμα και στο εσωτερικό του Rex, το οποίο είναι ίδιο και απαράλλακτο με των άλλων δύο αδελφών SUV. H Subaru αναφέρει ότι είναι ευρύχωρο παρά τις κόμπακτ εξωτερικές του διαστάσεις, χάρη στο πολύ εσωτερικό ύψος πίσω και το σχήμα του καθίσματος. Για τις αποσκευές υπάρχουν 449 λίτρα, μαζί με τη θήκη που υπάρχει κάτω από το δάπεδο.

Για την κίνηση του Subaru Rex διατίθεται μόνο το 1.2 λτ. μηχανικό σύνολο των 87 ίππων και 113 Nm ροπής. Η μετάδοση στους εμπρός τροχούς γίνεται αποκλειστικά μέσω ενός CVT κιβωτίου ταχυτήτων. Να σημειωθεί ότι το Toyota Raize και το Daihatsu Rocky προσφέρονται και με 1.0 λτ. Turbo κινητήρα 98 ίππων, μαζί με 4κίνητη έκδοση.

Get it on Google Play Download on the App Store