Ακόμα πιο αγρίμι Suzuki Jimny Sierra 4Sport (+video)

Η Suzuki λέει πως δεν θα υπάρξει πεντάθυρο Jimny , όμως μας δίνει μια ειδική και ακόμα πιο ικανή εκτός δρόμου έκδοση του τρίθυρου μοντέλου για αποζημίωση. Το Jimny Sierra 4Sport προορίζεται για τους τυχερούς Βραζιλιάνους και χαρακτηρίζεται από μια σειρά βελτιώσεων, που το μετατρέπουν σε κανονικό αγρίμι πέρα από την άσφαλτο.

Το Sierra 4Sport ξεχωρίζει κατευθείαν χάρις στα φουσκωμένα φτερά, τον αναπνευστήρα, τη σχάρα οροφής, τα αυτοκόλλητα χαμηλά στις πόρτες και πίσω πάνω από τους θόλους, τους μπλε γάντζους εμπρός-πίσω στους προφυλακτήρες, ενώ τη μεγαλύτερη δουλειά κάνουν τα μικτά ελαστικά της Pirelli, που περιβάλλουν τις μαύρες 15άρες ζάντες. Χάρις στο snorkel η δυνατότητα περάσματος από νερόλακκο έχει αυξηθεί στα 600 χλστ., ωστόσο οι γάντζοι μείωσαν ελαφρώς τις γωνίες προσέγγισης (31 μοίρες από 37) και αποχώρησης (40 μοίρες από 49).

Στο εσωτερικό, η ειδική έκδοση του Jimny έχει γαλάζιες πινελιές στους αεραγωγούς του κλιματισμού, το λεβιέ ταχυτήτων και στις ραφές των δερμάτινων επενδύσεων σε τιμόνι-καθίσματα, μαζί με τα ανάλογης απόχρωσης γράμματα «4Sport» στις πλάτες των καθισμάτων και το ταμπλό. Σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου το off roader της Suzuki διατίθεται μόνο ως επαγγελματικό LCV, στη Βραζιλία εξακολουθεί να πωλείται κανονικά στην τετραθέσια επιβατική έκδοση. Μάλιστα, τα εμπρός καθίσματα έχουν τη δυνατότητα να ξαπλώνουν επίπεδα και να δημιουργούν κρεβάτια για τους τολμηρούς, που τους αρέσει να κοιμούνται στη φύση.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον γνωστό ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο των 1.5 λίτρων, όμως στη Βραζιλία είναι κατά τι ισχυρότερος από ό,τι στα μέρη μας, καθώς η  απόδοση ανέρχεται στους 108 ίππους και τα 138 Nm (102 άλογα και 130 Nm εδώ). Η ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 4 σχέσεων και, φυσικά, του συστήματος τετρακίνησης AllGrip Pro.

Η διαθεσιμότητα του Jimny Sierra 4Sport θα περιοριστεί σε μόλις 100 κομμάτια, με την τιμή να διαμορφώνεται στις 181.990 ρεάλ (34.400 ευρώ) και να το καθιστά 25.000 ρεάλ (4.720 ευρώ) ακριβότερο από το κανονικό Jimny.

Get it on Google Play Download on the App Store