Πλήρης ανανέωση για το Suzuki Baleno

To 2015 η Suzuki επανάφερε το Baleno και στην Ευρώπη, όπου σταμάτησε να πωλείται 2019. Ωστόσο, σε άλλες αγορές συνεχίζεται να διατίθεται, παράλληλα και με τα σήματα της Toyota ως Glanza ή Starlet. Πριν από τρία χρόνια δέχτηκε ένα φρεσκάρισμα, όμως πριν από λίγες ώρες αποκαλύφθηκε με εκτεταμένες αλλαγές εξωτερικά και στο εσωτερικό του.

Το εμπρός τμήμα του φρεσκαρισμένου Baleno είναι πλήρως ανασχεδιασμένο και φέρει νέα φωτιστικά σώματα, μάσκα και προφυλακτήρα. Αντίστοιχες αλλαγές συναντώνται και στο πίσω μέρος του. Το βασισμένο στην πλατφόρμα Heartect ανανεωμένο Baleno έχει μήκος 3.990 χλστ., πλάτος 1.745 χλστ., ύψος 1.500 χλστ. και μεταξόνιο 2520 χλστ.

Μεγάλες διαφορές υπάρχουν και στο εσωτερικό του, όπου το ταμπλό έχει αλλάξει πλήρως και είναι αισθητά πιο ενδιαφέρον. Σε αυτό συμβάλλουν με τη σειρά τους η νέα οθόνη των 9 ιντσών του συστήματος infotainment, ο νέος πίνακας οργάνων και το σπορτίφ τριάκτινο τιμόνι. Οι άνετοι χώροι για τέσσερις επιβάτες παρέμειναν ως είχαν, ενώ ικανοποιητική χωρητικότητα διαθέτει το πορτ μπαγκάζ των 318 λίτρων.

Μοναδικός κινητήρας είναι ο 4κύλινδρος ατμοσφαιρικός DualJet των 1.2 λτ., με τους 91 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και τα 113 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ. Η μετάδοση γίνεται μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 5 ταχυτήτων ή αυτοματοποιημένου με ίδιο αριθμό σχέσεων. Επιδόσεις και λοιπές τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν ανακοινωθεί.

Ανάλογα την έκδοση, στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται 6 αερόσακοι, φώτα LED, head-up display, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματος κλιματισμός, σύστημα πολυμέσων, κάμερα 360 μοιρών, κάμερα οπισθοπορείας, κ.λπ. Οι τιμές του στην Ινδία ξεκινούν από 635.000 ρουπία (σημερινή ισοτιμία 7.501 ευρώ), όταν για παράδειγμα το Swift με τον ίδιο κινητήρα κοστίζει από 590.000 ρουπία (6.970 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store