Γνωρίζετε ποιο είναι το νέο Toyota Glanza;

Στο άκουσμα του ονόματος «Glanza» έρχεται αμέσως στο νου η σπορ έκδοση του Toyota Starlet, με τον κινητήρα των 1.3 λτ., ισχύος 85 ή 136 ίππων (το turbo). Η Toyota έφερε ξανά στο προσκήνιο αυτή την ονομασία, στα πλαίσια της συνεργασίας της με την Suzuki, σε ένα μοντέλο που ναι μεν έχει τα σήματα της Toyota, αλλά ουσιαστικά είναι Suzuki.

Δείτε ακόμα: Νέο Suzuki Across βασισμένο στο Toyota RAV4

Το νέο Glanza, είναι το υπάρχον Suzuki Baleno, αλλά με τα σήματα της Toyota και πωλείται στην Ινδία. Ίσως η Toyota θα έπρεπε να αναβιώσει το όνομα σε κάποιο σπορ μοντέλο, συνεχίζοντας την παράδοση που είχε χτίσει. Οι σχεδιαστικές διαφορές μεταξύ του Suzuki Baleno που γνωρίζουμε και του Toyota Glanza είναι ελάχιστες. Εξωτερικά η μόνη αλλαγή εστιάζεται στη νέα μάσκα με τις διαφορετικές γρίλιες και φυσικά το σήμα της Toyota. Αντίστοιχα και το εσωτερικό είναι ίδιο, εκτός από το λογότυπο της Toyota που υπάρχει στο τιμόνι.

Δείτε ακόμα: Ανανεωμένο Suzuki Swift με νέο κινητήρα

Την κίνηση του αμαξώματος νέου Toyota Glanza με το μήκος των 3.995 χλστ., το πλάτος των 1.745 χλστ., το ύψος των 1.510 χλστ., του μεταξονίου των 2.520 χλστ. και με βάρος από 890 κιλά, αναλαμβάνει ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 1.2 λτ. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με αυτόματο CVT και αποδίδει 90 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 113 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ. Η μεικτή κατανάλωση με το σύστημα ISG είναι 4,2 λτ./100 χλμ.

Δείτε ακόμα: Νέο Toyota Corolla Sedan GR Sport

Στο βασικό εξοπλισμό του νέου Toyota Glanza περιλαμβάνονται ABS μετωπικοί αερόσακοι, ζάντες αλουμινίου, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και τις γνωστές ηλεκτρικές ευκολίες. Οι τιμές του στην Ινδία ξεκινούν από 701.100 ρουπία (η τρέχουσα ισοτιμία είναι 8.200 ευρώ) για την έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο και από 833.100 με το CVT (9.740 ευρώ).

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει η νέα Toyota Supra 2.0 λτ. turbo;

Get it on Google Play Download on the App Store