Συλλεκτική νέα Mercedes-AMG SL 63 Motorsport α λα F1

H περασμένη χρονιά δεν ήταν η καλύτερη για τη Mercedes-AMG στη Formula 1. Για την ακρίβεια, υπήρξε η χειρότερη της τελευταίας 10ετίας – από τότε, δηλαδή, που οι Γερμανοί άρχισαν να σαρώνουν τις νίκες και τα πρωταθλήματα. Παρόλα αυτά, η F1 είναι τεράστιο κεφάλαιο για τους Γερμανούς. Ακόμα και μετά από μια μέτρια σεζόν, μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά ως έμπνευση για το λανσάρισμα της πιο συλλεκτικής SL 63.

H SL 63 Motorsport Collectors Edition, όπως είναι το πλήρες όνομα της νέας έκδοσης, αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία όχι από την περσινή W13, αλλά από την W12 του 2021. Το μονοθέσιο, δηλαδή, που κατέκτησε τον τίτλο στους Κατασκευαστές και παραλίγο να χαρίσει στον Λιούις Χάμιλτον το 8ο πρωτάθλημά του, που έχασε τελικά στον πόντο από τον Μαξ Φερστάπεν στον περιβόητο τελευταίο αγώνα του Άμπου Ντάμπι. Το πίσω μέρος είναι βαμμένο μαύρο και έχει πάνω του διάσπαρτα αστέρια, όπως ακριβώς ήταν η W12.

To τιρκουάζ χρώμα της Petronas διανθίζει το διαχύτη, τις πλαϊνές ποδιές και τον εμπρός προφυλακτήρα, ενώ η προσοχή στη λεπτομέρεια μιμείται και τον δακτύλιο στις 21άρες ζάντες, ο οποίος επίσης φέρει την ίδια απόχρωση. Το AMG Aerodynamics Package είναι στάνταρ στη Motorsport Collectors και μεταφράζεται σε εντονότερο splitter μπροστά, μεγαλύτερο διαχύτη πίσω και ειδικά σχεδιασμένο πάτωμα για τη μείωση της οπισθέλκουσας και την αύξηση της κάθετης δύναμης. Στάνταρ είναι και τα πακέτα AMG Night/Night II, που ντύνουν στα μαύρα τη μάσκα, τις ζάντες, τις δαγκάνες των φρένων, τα καλύμματα των καθρεπτών και το πλαίσιο του παρμπρίζ.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε δέρμα Nappa και ανθρακονήματα, ωστόσο τη διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες SL 63 κάνει ο ambient φωτισμός στα χρώματα της Petronas, που συνδέει οπτικά την καμπίνα με το αμάξωμα. Κάτω από το καπό αναλαμβάνει δίχως αλλαγές ο 4.0 V8 twinturbo, που σημαίνει ότι παράγει 585 ίππους και 800 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος 4Μatic+ και του 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου G-Tronic, εξασφαλίζοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δλ. και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική στα 315 χλμ./ώρα.

Μόλις 100 SL 63 Motorsport Collectors Edition θα βγουν στην αγορά, με άγνωστη προς το παρόν τιμή.

Get it on Google Play Download on the App Store