Το νέο φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ευρώπης

Η Dacia γράφει τώρα ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της με την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της, του Dacia Spring Electric, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021. Σύμφωνα με την Dacia, θα είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τη χαμηλότερη τιμή στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμα: Στην Ευρώπη νέα κινεζικά SUV. Δείτε τις τιμές

Μετά τα Logan και Duster, το Spring Electric είναι έτοιμο να φέρει μία ακόμα επανάσταση στην αγορά, καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε όλους. Είτε πρόκειται για ιδιώτες οδηγούς, για κοινή χρήση ή επαγγελματική χρήση, το Dacia Spring προσφέρει μια απλή, αξιόπιστη και προσιτή λύση.

Με την ελκυστική του εμφάνιση, το μικρό ηλεκτρικό SUV των 3.734 χλστ. μήκους, 1.622 χλστ. πλάτους, 1.516 χλστ. ύψους, με μεταξόνιο 2.423 χλστ., απόσταση από το έδαφος 150 χλστ. και χώρο αποσκευών 300 λτ., θα είναι ένα ευέλικτο, πολύ άνετο και πρακτικό αυτοκίνητο πόλης.

Δείτε ακόμα: Τι συντήρηση απαιτούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Το Spring Electric, μπορεί να καλύψει έως 225 χλμ. στο μικτό κύκλο (WLTP), ή έως 295 χλμ. στον αστικό κύκλο (WLTP), εξασφαλίζοντας υψηλή λειτουργικότητα τόσο στην αστική, όσο και στην περιαστική χρήση. Η μπαταρία φορτίζει σε λιγότερο από μια ώρα έως το 80% σε φορτιστή 30 kW DC, σε λιγότερο από 5 ώρες (100%) σε Wallbox 7,4 kW, σε λιγότερο από 8 ώρες και 30 λεπτά (100%) σε Wallbox 3,7 kW και σε σχεδόν 14 ώρες σε οικιακή πρίζα.

Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 44 ίππους και 125 Nm ροπής, ενώ αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ενεργειακής απόδοσης 26,8 kWh, με τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 125 χλμ./ώρα. Με το πάτημα του μπουτόν ECO η απόδοση του κινητήρα μειώνεται στους 31 ίππους και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 100 χλμ./ώρα, εξασφαλίζοντας 10% περισσότερη αυτονομία.

Δείτε ακόμα: Ποιο Dacia Duster συμφέρει; Βενζίνη, diesel ή LPG;

Get it on Google Play Download on the App Store