Το νέο Nissan Micra Kiirο λατρεύει τον Batman

Η πρεμιέρα του «The Batman» πλησιάζει (στις 4 Μαρτίου) και το Nissan Micra Kiiro δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του, καθότι προϊόν συνεργασίας της ιαπωνικής φίρμας με τη Warner Bros. Pictures, που υπογράφει την επιστροφή του «σκοτεινού ιππότη» στη μεγάλη οθόνη.

Όπως η αντίστοιχη έκδοση του Juke, το Micra Kiiro («κίτρινο») συνδυάζει την γκρι απόχρωση του αμαξώματος με κίτρινες λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες και τα πλαϊνά προστατευτικά. Το Echo Gray χρώμα του σουπερμίνι είναι πιο βαθύ από το Ceramic Gray του crossover, ερχόμενο σε μια μοντέρνα αντίθεση με τα «spiced lemon» φινιρίσματα στα κάτω τμήματα των προφυλακτήρων και των θυρών. Το μαύρο χρώμα στις 17άρες ζάντες και τα καλύμματα των καθρεπτών συμπληρώνεται από τα αυτοκόλλητα «Kiiro» στις πίσω κολώνες, που θυμίζουν αμυδρά νυχτερίδες (εξ ου και η σύνδεση με το alter ego του Bruce Wayne).

Στο εσωτερικό οι διαφορές είναι ελάχιστες σε σχέση με τα υπόλοιπα Micra, απέχοντας παρασάγγας από την εικόνα του Juke. Εδώ δεν υπάρχουν ούτε κίτρινες ραφές, ούτε καθίσματα με επένδυση δερματίνης, ούτε ειδική πλακέτα στη βάση της κεντρικής κονσόλας. Το Kiiro μοιάζει ίδιο με το Acenta, στο οποίο βασίζεται, διαθέτοντας τον ανάλογο εξοπλισμό (οθόνη αφής 7 ιντσών, σύστημα πολυμέσων NissanConnect, navigation και όλα τα επικουρικά συστήματα).

Κάτω από το καπό συναντάμε τον γνώριμο τρικύλινδρο 1.000άρη τούρμπο, με απόδοση 92 ίππων και 160 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς είτε μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου, είτε μέσω κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT), εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 11,8 δλ. και τελική 178 χλμ./ώρα.

 

Η παραγωγή του Micra Kiiro θα γίνει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, με τις τιμές του στη Μεγάλη Βρετανία να ξεκινούν από τις 18.375 λίρες (21.935 ευρώ) για το χειροκίνητο και τις 19.725 λίρες (23.550 ευρώ) για το CVT.

Get it on Google Play Download on the App Store