Γεμάτο δυναμισμό το νέο Toyota Glanza

Στην παρουσίαση του νέου Glanza προχώρησε η Toyota, που προσφέρει το supermini στους Ινδούς με κινητήρα εσωτερικής καύσης 1.2 λτ.

Αρκετές εταιρείες φροντίζουν να κατασκευάζουν οχήματα αποκλειστικά για μερικές αγορές και μία από αυτές είναι και η Toyota, παρουσιάζοντας τη νέα γενιά του Glanza στην Ινδία, που πρόκειται εν προκειμένω για έναν συγγενή του Suzuki Baleno. Το αυτοκίνητο έχει λάβει την περιποίηση της εταιρείας και φρόντισε να ανασχεδιάσει πολλούς τομείς, να εισάγει πολλή τεχνολογία στην καμπίνα, αλλά και να αναβαθμίσει κάποια άλλα μέρη, όπως για παράδειγμα να προσθέσει ένα αυτόματο κιβώτιο.

Σε σχέση με το Baleno, το Glanza έχει νέο προφυλακτήρα και μάσκα με μεγαλύτερες εισαγωγές, με γενναίες δόσεις χρωμίου. Εντός αυτών, εντοπίζονται και οι προβολείς ομίχλης. Το υπόλοιπο του αυτοκινήτου είναι βασικά ένα Suzuki Baleno, με εξαιρέσεις φυσικά τα εμβλήματα και τους τροχούς των 16 ιντσών. Οι διαστάσεις είναι οι ίδιες, με μήκος 3.990 χλστ., πλάτος 1.745 χλστ. και ύψος 1.500 χλστ.

Εντός καμπίνας, στην πιο πλούσια έκδοση, το ταμπλό έχει ανασχεδιαστεί και περιλαμβάνει διτονία απόχρωσης, υπάρχει το χρήσιμο head-up display, μια οθόνη συστήματος πολυμέσων αφής 9 ιντσών, περιμετρική κάμερα 360 μοιρών, cruise control, αυτόματος κλιματισμός, αεραγωγοί κλιματισμού για τους πίσω επιβάτες, όπως επίσης θύρες USB για αυτούς, αλλά και 6 αερόσακοι. Αναφορικά με την τεχνολογία Toyota i-Connect, το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει με τη χρήση ενός smartphone.

Το νέο Glanza προσφέρεται με κινητήρα βενζινοκινητήρα 1.2 λτ. K-Series Dual Jet, απόδοσης 89 ίππων και 113 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ή ενός AGS αυτόματου, όπως στο Baleno. Η Toyota έχει ήδη αρχίσει να δέχεται παραγγελίες και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Οι τιμές ξεκινούν από τις 639.000 ρουπίες (ισοτιμία 7.623 ευρώ) για τη βασική έκδοση Glanza E και φτάνουν έως τις 969.000 ρουπίες (ισοτιμία 11.560 ευρώ) για την πιο ακριβή Glanza V με το αυτόματο κιβώτιο.

Get it on Google Play Download on the App Store