Η Toyota ανανέωσε ξανά ένα αγροτικό του 1984!

Τον περασμένο Αύγουστο, η Toyota λάνσαρε μια επετειακή έκδοση «70th Anniversary Special Edition» του αειθαλούς Land Cruiser 70 Series, για την αγορά της Αυστραλίας. Τώρα, επανέρχεται στο προσκήνιο με άλλη μία ξεχωριστή δημιουργία, που αφορά τη Νότια Αφρική.

Σε αντίθεση με την Αυστραλία, η οποία απέκτησε 600 μονάδες του συγκεκριμένου «συλλεκτικού» αυτοκινήτου, χωρισμένες σε 320 διπλοκάμπινα μοντέλα, 200 μονοκάμπινα και 80 συμβατικά, η Νότια Αφρική θα παραλάβει μόνο τις εκδόσεις με την καρότσα, με μία ή με δύο σειρές καθισμάτων.

Το ιδιαίτερο αυτό μοντέλο, πέρα από τα σήματα της 70ης επετείου, διακρίνεται από τη ανασχεδιασμένη μάσκα, τον αναπνευστήρα, τον προφυλακτήρα με τη σιδερένια μπάρα στο εμπρός τμήμα, την ποδιά, το μεταλλικό προφυλακτήρα στο πίσω μέρος και το προστατευτικό υλικό στην καρότσα. Οι ζάντες αλουμινίου είναι 16 ιντσών, ενώ τα διαθέσιμα χρώματα για το αμάξωμα είναι το λευκό (Ivory White) και το εικονιζόμενο μπεζ (Sand Beige).

Όσον αφορά τα διαπιστευτήριά του για τις εκτός δρόμου δυνατότητες, έχουμε και λέμε. Η απόσταση από το έδαφος του φρεσκαρισμένου pick-up της Toyota είναι 235 χλστ., η γωνία προσέγγισης 33° και η γωνία διαφυγής 27°. Μολονότι έχουν προστεθεί δύο επιπλέον πόρτες στο διπλοκάμπινο μοντέλο, το μήκος δεν ξεπερνά τα 5.245 χλστ., την στιγμή που το μεταξόνιο αγγίζει τα 3.180 χλστ. Η δυνατότητα ρυμούλκησης φτάνει έως τα 3.500 κιλά, ενώ το φορτίο που μπορεί να δεχθεί στην καρότσα είναι 1.005 κιλά.

Κάτω από το καπό του «θηριώδους» αγροτικού Land Cruiser, βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας 4.5 λτ. με ισχύ 205 ίππους και 430 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται φυσικά και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός πεντατάχυτου μηχανικού κιβωτίου, το οποίο ενσωματώνει και κοντή κλιμάκωση, αλλά και δυνατότητα κλειδώματος του διαφορικού. Αν αναρωτιέστε για επιδόσεις, η τελική ταχύτητα είναι 160 χλμ./ώρα.

Παρά το γεγονός πως το Land Cruiser 70 Series υπάρχει στην αγορά από το μακρινό 1984, οι βελτιώσεις που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια είναι μπόλικες, με την πιο πρόσφατη έκδοση που κυκλοφόρησε στην Αυστραλία, να εφοδιάζεται με πολύ πιο μοντέρνο ταμπλό. Ωστόσο, το μοντέλο της Νότιας Αφρικής δεν θα διαθέτει το ίδιο τιμόνι με αυτό, ούτε και τις δερμάτινες ταπετσαρίες στα καθίσματα ή τις ξύλινες επενδύσεις.

Παρ’ όλα αυτά, ένα ικανοποιητικό επίπεδο εξοπλισμού και κάποιες ηλεκτρονικές διευκολύνσεις δεν θα απουσιάζουν. Εκτός των ηλεκτρικών παραθύρων, του air-condition, του αντικλεπτικού συστήματος, το ντουλαπάκι με δυνατότητα κλειδώματος και τις ποτηροθήκες, θα έχει και μία οθόνη αφής 6,1 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto.

 

Το Toyota Land Cruiser 70th Anniversary Edition πωλείται ήδη στη Νότια Αφρική, αντί 889.700 ραντ (σημερινή ισοτιμία 48.760 ευρώ) για το μονοκάμπινο μοντέλο και 943.100 ραντ (σημερινή ισοτιμία 51.690 ευρώ) για το διπλοκάμπινο. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, το 2κάμπινο Toyota Hilux 2.7 VVT-i 166 PS κοστίζει πολύ φθηνότερα, από 460.600 ραντ (25.245 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store