Ισχυρότερη από ποτέ η νέα Toyota Supra (+video)

Η Toyota παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή της 5ης γενιάς Supra, η οποία ενσωματώνει σημαντικές αλλαγές και νέες εκδόσεις.

Για τη Supra MY2021 οι Ιάπωνες ετοίμασαν μια σειρά από εξελίξεις. Καταρχάς, έχουμε το διεθνές λανσάρισμα της βασικής 2λιτρης (η κίτρινη στις φωτογραφίες). O TwinPower των 258 ίππων και 400 Nm ροπής συνδυάζεται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δλ. και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική 250 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: H Toyota Supra «διαλύει» τη Ford Mustang Bullitt (+video)

Στη συνέχεια έχουμε την έκδοση A91 Edition, που αντικαθιστά την Launch. Ξεχωρίζει χάρις στο αποκλειστικό για αυτή χρώμα Refraction (το γαλάζιο των φωτογραφιών), αλλά και το ανθρακονημάτινο spoiler στο χείλος της πόρτας του πορτμπαγκάζ, τα καλύμματα καθρεπτών από το ίδιο υλικό, τα αυτοκόλλητα στις πίσω κολόνες και τις μαύρες ματ ζάντες. Επιπροσθέτως, οι δαγκάνες της Brembo είναι βαμμένες στα κόκκινα και αναγράφουν «Toyota Supra» αντί για το όνομα της ιταλικής φίρμας. Η παραγωγή θα περιοριστεί στις 1.000 μονάδες. Πάμε τώρα και στα μεγάλα νέα.

Ο 3λιτρος εν σειρά εξακύλινδρος τούρμπο πλέον δεν αριθμεί 340 άλογα, αλλά 387! Η Gazoo Racing έκανε μια τονωτική ένεση 47 ίππων στην κορυφαία έκδοση της Supra, κατεβάζοντας τον χρόνο για την επίτευξη των 100 χλμ./ώρα από στάση στα 3,9 δλ. -από 4,3 δλ. της σημερινής, με την τελική να παραμένει περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα- και δίνοντας περαιτέρω τροφή για τη φημολογούμενη έκδοση GRMN.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται Toyota GR Corolla με τουλάχιστον 250 ίππους!

Η μέχρι τώρα πληροφόρηση ήθελε τη σκληροπυρηνική έκδοση της Supra να αποδίδει 400 ίππους και να δίνει έμφαση στην αποτελεσματικότητα εντός πίστας. Από τη στιγμή που η κανονική 3λιτρη ανεβαίνει κοντά στα 390 άλογα, ωστόσο, επανέρχεται το αρχικό σενάριο που ήθελε τη Supra GRMN να κυμαίνεται στα 420-450 άλογα! Για να δούμε, τί άλλο μας ετοιμάζουν οι Ιάπωνες.

https://www.youtube.com/watch?v=RpVre0jx3E8

Get it on Google Play Download on the App Store