Νέο και εντυπωσιακό MPV Toyota Sienna

Τα MPV (Multi Purpose Vehicles) ή πολυμορφικά, έχουν δει την κατηγορία να συμπιέζεται τα τελευταία χρόνια, ελέω SUV και crossover. Η Toyota πάντως αποκάλυψε την τέταρτη γενιά του Sienna, που δίνει έμφαση στους χώρους, την εμφάνιση και την τεχνολογία.

Το ιαπωνικό πολυμορφικό σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, υιοθετώντας τολμηρή σχεδίαση που ευθυγραμμίζεται με τα πιο πρόσφατα μοντέλα της μάρκας και διατίθεται έρχεται με υβριδικό κινητήρα, ενώ υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης.

Βασισμένο στην πλατφόρμα TNGA-K (όπως και το Harrier) , το νέο Sienna -σύμφωνα με τους Ιάπωνες- αντλεί επιρροές από τα διάσημα «bullet trains». Οι στιβαρές αναλογίες με τα φουσκωμένα φτερά, τις ανάγλυφες πλαϊνές επιφάνειες και τα μεγάλα φωτιστικά σώματα χαρίζουν μοναδική για MPV εμφάνιση στο πολυμορφικό Toyota ισχυρές και στιβαρές αναλογίες χάρη στη σχεδίαση αμαξώματος με θέμα τον ώμο, τις μυώδεις φωτοβολίδες και τις τολμηρές επιφάνειες. To μήκος φτάνει τα 5.173 χλστ., το πλάτος αγγίζει τα 2 μέτρα (1.993 χλστ.) και το ύψος ξεπερνά το 1,70 (1.739 χλστ.), όντας μακρύτερο και φαρδύτερο από τον προκάτοχο, αλλά με χαμηλότερο ύψος.

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζετε το Toyota Hilux TRD 306PS;

Η σπορ έκδοση XSE είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, με διαφορετικό προφυλακτήρα, μαύρες λεπτομέρειες στη μάσκα και την πόρτα του πορτμπαγκάζ, αλλά και ζάντες 20 ίντσων.

Στο εσωτερικό, οι μοντέρνες και πολυτελείς γραμμές συνεχίζονται. Η πρωτοποριακή Bridge Console δημιουργεί έναν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο κάτω από την κεντρική κονσόλα, όπου μπορεί να τοποθετηθεί μέχρι και μικρή βαλίτσα!

Η παρουσία διακοπτών είναι περιορισμένη, με τις περισσότερες λειτουργίες να ελέγχονται από την κεντρική οθόνη αφής των 9 ιντσών, ενώ μια οθόνη 7 ιντσών συνθέτει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η συνδεσιμότητα απαρτίζεται από τα γνωστά Android Auto, Apple CarPlay και Amazon Alexa, μαζί με 7 θύρες USB και WiFi, ενώ ανάλογα την έκδοση συναντάμε Premium Audio ηχοσύστημα της JBL με 12 ηχεία, σύστημα πολυμέσων 1080p high definition και άλλα.

Διαβάστε επίσης: 30 χρόνια από το Toyota Starlet GT Turbo (P80)

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι οι πολυθρόνες στις οποίες μπορεί να μετατραπούν τα καθίσματα της μεσαίας σειράς (το Sienna είναι 7θέσιο), με την τεχνολογία Super Long Slide.

Κάτω από όλα αυτά, αναλαμβάνει το γνώριμο από τα RAV4 και Highlander Hybrid υβριδικό σύνολο με τον συνδυασμό του 2.5άρη βενζινοκινητήρα κύκλου Attkinson και τους 2 ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τα 243 άλογα και η μέση τιμή της κατανάλωσης φτάνει στα 7,1 λίτρα/100 χλμ. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ 4 προγραμμάτων οδήγησης: EV, Normal, Eco και Sport. Επιπλέον, διατίθεται προαιρετικά το σύστημα τετρακίνησης AWD-i, που χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα για να τροφοδοτήσει τους πίσω τροχούς.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το Toyota RAV4 των 306 ίππων;

Από την πλευρά της ασφάλειας, h δεύτερη γενιά Toyota Safety Sense είναι στάνταρ. Η σουίτα ασφαλείας περιλαμβάνει σύστημα pre-collision με ανίχνευση πεζών, ενεργό Cruise Control, διατήρηση λωρίδας, αυτόματη ρύθμιση φώτων και ανάγνωση σήμανσης.

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store