To «απαγορευμένο» νέο Toyota Harrier

Το τέταρτης γενιάς SUV μοντέλο της Harrier παρουσίασε η Toyota, το οποίο είναι ένα «απαγορευμένο» αυτοκίνητο για όλο σχεδόν τον κόσμο, πλην της Ιαπωνίας όπου θα πωλείται αποκλειστικά. Την πρώτη του εμφάνιση έκανε το 1997 και τότε έμοιαζε πάρα πολύ με το πρώτης γενιάς Lexus RX.

Δείτε ακόμα: Ποιο είναι το αγαπημένο γράμμα της Toyota;

Αντίστοιχα και το νέο Toyota Harrier θυμίζει πάρα πολύ τα μοντέλα της Lexus και καθόλου το Toyota RAV4, με το οποίο μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα TNGA (GA-K). Η τελευταία εξασφαλίζει αυξημένη ακαμψία και χαμηλό κέντρο βάρους, εξασφαλίζοντας άνεση και σταθερότητα στο δρόμο, σε συνδυασμό και με τις ανεξάρτητες αναρτήσεις (γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και διπλά ψαλίδια πίσω).

Δείτε ακόμα: Από το Toyota Yaris T-Sport στο GR Yaris

Το νέο Toyota Harrier με το σφηνοειδές προφίλ και την αρκετά αιχμηρή αισθητική εξωτερικά έχει μήκος 4.740 χλστ., πλάτος 1.855 χλστ., ύψος 1.660 χλστ. και μεταξόνιο 2.690 χλστ., ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι 195 χλστ. Πιο ήπιων τόνων σχεδιαστικά είναι το μινιμάλ εσωτερικό του, όπου υπάρχουν πολλές επίπεδες επιφάνειες και ελάχιστα χειριστήρια. Συνθετικό δέρμα καλύπτει πολλές επιφάνειες, όπως είναι στο ταμπλό και στις πόρτες, χαρίζοντάς του πολυτέλεια. Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη των 12,3 ιντσών του συστήματος πολυμέσων.

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε ότι υπάρχει Toyota Corolla 4WD;

Για την κίνηση του νέου Harrier υπάρχουν δύο μηχανικά σύνολα. Ένα υβριδικό και ένα αμιγώς βενζίνης. Το υβριδικό αποτελείται από ένα μοτέρ βενζίνης 2.5 λτ. 178 ίππων στις 5.700 σ.α.λ. και με ροπή 221 Nm στις 3.600-5.200 σ.α.λ., ένα ηλεκτρικό μοτέρ εμπρός 120 ίππων και 202 Nm ροπής και ένα ακόμα ηλεκτροκινητήρα πίσω απόδοσης 54 ίππων και 121 Nm ροπής. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 218 ίππους και τα 222 Nm ροπής, ενώ η μετάδοση της κίνησης γίνεται με e-CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

Στην αμιγώς βενζινοκίνητη έκδοση το 2.0 λτ. μηχανικό σύνολο έχει ισχύ 171 ίππους και 207 Nm ροπής, συνδυάζεται με τετρακίνηση και με CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

Δείτε ακόμα: Πωλούνται αγροτικά Toyota Land Cruiser

Get it on Google Play Download on the App Store