Νέο και νικηφόρο Toyota Corolla Nurburgring

Το Toyota Corolla ζήλεψε την δόξα των Porsche και Mercedes, αποκτώντας έκδοση που όχι μόνο εμπνέεται από το Nurburgring, αλλά γιορτάζει κιόλας νίκη του στην «Πράσινη Κόλαση».

Το ιαπωνικό μικρομεσαίο κατέκτησε φέτος την πρώτη θέση στην κατηγορία Super Production 3, για δεύτερη σερί χρονιά, στον 24ώρο αγώνα του Nordschleiffe. Η έκδοση παραγωγής θέλησε να το γιορτάσει, με την Toyota Ταϊλάνδης να παρουσιάζει το πακέτο Nurburgring. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του η σχεδίαση προέρχεται από το αγωνιστικό, μέσω της νέας μάσκας και του αεροδυναμικού πακέτου (splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, πλαϊνές ποδιές, ψευδοδιαχύτης και διακριτικό spoiler πίσω), αλλά και των ανάλογων σημάτων που υπερήφανα φοράει.

Στον τομέα του στησίματος συναντάμε ελατήρια χαμηλώματος και σε αυτόν της απόδοσης ένα throttle box («κλέφτης» ηλεκτρόγκαζου με άλλα λόγια), που βελτιώνει την απόκριση του γκαζιού. Κατά τα λοιπά, τα μηχανικά μέρη μένουν ως είχαν. Την κίνηση του Corolla Altis Nurburgring αναλαμβάνουν δυο μοτέρ: ένας ατμοσφαιρικός 1.800άρης 140 ίππων και το γνωστό μας υβριδικό σύνολο, με μοτέρ 1.8λτ. και ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδει συνδυαστικά 122 ίππους. Αμφότεροι οι κινητήρες συνδυάζονται αποκλειστικά με κιβώτιο CVT, τροφοδοτώντας τους εμπρός τροχούς.

Το Toyota Corolla Altis Nurburgring ξεκινά στην Ταϊλάνδη από τις 939.000 μπατ για το υβριδικό (23.967 ευρώ) και τις 964.000 μπατ για το ατμοσφαιρικό (24.605 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store