Νέο και ρετρό επετειακό Toyota 4Runner (+video)

Μια επετειακή και ρετρό έκδοση του αειθαλούς Toyota 4Runner παρουσίασαν οι Ιάπωνες, για τον εορτασμό 40 χρόνων από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στις αγορές του κόσμου.

Το 4Runner 40th Anniversary Edition βασίζεται στην κορυφαία έκδοση SR5 Premium, αλλά φροντίζει να διαφοροποιηθεί από εκείνη χάρις σε προσεγμένες λεπτομέρειες. Καταρχάς, οι χρυσαφί 17άρες ζάντες σε μικτά ελαστικά και το ολόγραφο «Toyota» στη μάσκα γεμίζουν σκληροτράχηλους πόντους το παρουσιαστικό του. Τη μεγαλύτερη διαφορά, ωστόσο, την κάνει η τριπλέτα των κόκκινων-κίτρινων-πορτοκαλί λωρίδων στο πλάι, που φτάνουν μέχρι τη μάσκα. Ένας χρωματικός συνδυασμός που έκανε πρεμιέρα κοντά στα 60 χρόνια πριν, στα αμαξώματα των πρώτων FJ και Land Cruiser! Φυσικά δεν λείπουν τα σήματα «40th Anniversary Edition», για να ξεκαθαρίζουν το ποιόν της έκδοσης ακόμα και στους πιο αμύητους.

Στο εσωτερικό δεν συναντάμε ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το κανονικό 4Runner, με τα δερμάτινα καθίσματα να πλαισιώνονται από χρυσαφί ραφές και το απαραίτητο σήμα στο ταμπλό, μπροστά από το συνοδηγό, αλλά και το ανάλογο κέντημα στα προσκέφαλα.

Κάτω από το αμάξωμα τα πράγματα βαίνουν απαράλλαχτα, καθώς ο 4λιτρος V6 συνεχίζει να αποδίδει 270 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. και 377 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ., τροφοδοτώντας τους τροχούς μέσω κλασικού αυτόματου κιβωτίου 5 σχέσεων και σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, με τρία διαφορικά. Η παραγωγή, τέλος, θα περιοριστεί στο σημαδιακό αριθμό των 4.040 κομματιών.

Get it on Google Play Download on the App Store