Νέο Toyota Starlet με ισχυρότερο κινητήρα 1.5 λτ.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 και μετά από απουσία 21 ετών, η Toyota έφερε ξανά στο προσκήνιο το μοντέλο Starlet. Ουσιαστικά αποτελούσε το δίδυμο αδελφάκι του Suzuki Baleno, με το οποίο διέφερε μόνο στα σήματα.

Τώρα, το νέο Starlet λανσάρεται στη Ν. Αφρική με σημαντικές αλλαγές, τόσο σχεδιαστικές, όσο και μηχανικές. Εξωτερικά, το «φρεσκαρισμένο» μικρό ιαπωνικό αυτοκίνητο ξεχωρίζει αμέσως από το πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω τμήμα του αμαξώματός του. Τα νέα φωτιστικά σώματα, η μάσκα και οι προφυλακτήρες χαρίζουν στο νέο Starlet μια σημαντικά διαφοροποιημένη εμφάνιση.

Εντελώς νέο είναι το εσωτερικό και σημαντικά καλύτερο από πριν. Το ταμπλό είναι ολοκαίνουργιο και στο κέντρο του κυριαρχεί η πιο σύγχρονη και μεγαλύτερη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων. Νέο είναι με τη σειρά του το τιμόνι με τον πιο σπορτίφ σχεδιασμό, καθώς και τα χειριστήρια στην κεντρική κονσόλα με το πιο κομψό ντιζάιν.

Σημαντική αλλαγή υπάρχει και κάτω από το εμπρός καπό του. Ο 1.400άρης κινητήρας των 92 ίππων αντικαταστάθηκε από ένα νέο 4κύλινδρο 1.5 λτ., με απόδοση 105 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 138 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ. Για τη μετάδοση στους εμπρός τροχούς φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων, ή αυτόματο 4άρι. Η μεικτή κατανάλωση είναι 5,4 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 127 γρ./χλμ. (5,7 λτ./100 χλμ. και 133 γρ./χλμ. το αυτόματο).

Οι τιμές του νέου Starlet στη Ν. Αφρική ξεκινούν από 226.200 ραντ (σημερινή ισοτιμία 13.505 ευρώ).

Δείτε ακόμα: Το Full Hybrid SUV με τη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα

Get it on Google Play Download on the App Store