Το νέο Toyota Starlet είναι γεγονός!

H Toyota ήταν και παραμένει μία από τις πρώτες σε πωλήσεις εταιρείες αυτοκινήτου στον κόσμο, με μοντέλα που έχουν γράψει ιστορία και συνεχίζουν να είναι best seller. Μερικά από αυτά είναι το απόλυτο παγκόσμιο best seller Corolla, το RAV4, το Yaris και ο προκάτοχος του τελευταίου, το Starlet.

Δείτε ακόμα: Πρώτη εμφάνιση του hypercar της Toyota (+videos)

Παρόλο που έχει περάσει μισός αιώνας από τότε που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά (τον Απρίλιο του 1973) και δύο δεκαετίες από την λήξη της παραγωγής του (το 1999), μετά από 5 γενιές, το όνομά του δεν ξεχάστηκε ποτέ. Τώρα, η Toyota το φέρνει ξανά στο προσκήνιο με την παρουσίαση του νέου Starlet, το οποίο έκανε ντεμπούτο πριν από λίγες ώρες στη Νότια Αφρική.

Όπως ορθά είδατε και καταλάβατε, βασίζεται στο Suzuki Baleno και είναι ένα ακόμα προϊόν της συνεργασίας μεταξύ Toyota και Suzuki. Άλλωστε και για την Ευρώπη έχουν παρουσιαστεί τα νέα Suzuki Swace και Across, χρησιμοποιώντας ως βάση το Corolla και το RAV4 αντίστοιχα. Σε σχέση με το γνωστό και σε εμάς Baleno (δεν πωλείται πλέον), το νέο Starlet διαφοροποιείται εξωτερικά στον σχεδιασμό του εμπρός προφυλακτήρα και της μάσκας. Το πίσω άκρο είναι ίδιο, με τη διαφορά ότι στη θέση του σήματος της Suzuki υπάρχει αυτό της Toyota. Ολόιδιο με την σειρά του είναι και το εσωτερικό.

Δείτε ακόμα: Οι επιδόσεις του Toyota RAV4 Plug-in Hybrid 306 hp

Το νέο Toyota Starlet διατίθεται στη Νότια Αφρική με ένα μόνο κινητήρα, τον 4κύλινδρο 1.4 λτ. VVT, ισχύος 92 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 130 Nm στις 4.200 σ.α.λ. Δύο επιλογές μετάδοσης υπάρχουν, με μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων ή με αυτόματο 4 σχέσεων και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,9 δλ. για το χειροκίνητο και σε 11,6 δλ για το αυτόματο, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει στα 180 χλμ./ώρα και 170 χλμ./ώρα αντίστοιχα. Επίσης, η κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 5,1 έως 5,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 120 έως 128 γρ./χλμ.

Η φθηνότερη έκδοση του νέου Starlet κοστίζει 204.900 ραντ (τρέχουσα ισοτιμία 10.425 ευρώ), ενώ το πιο ακριβό με το αυτόματο κιβώτιο φτάνει τα 272.500 ραντ (13.865 ευρώ). Στο βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνονται μετωπικοί αερόσακοι, ESP, air condition, ηχοσύστημα, 4 ηλεκτρικά παράθυρα και ηλεκτρικοί καθρέπτες. Το πιο πλούσιο διαθέτει ακόμα αερόσακους πλευρικούς και οροφής, σύστημα πολυμέσων, αυτόματο κλιματισμό, φώτα LED, cruise control, κάμερα οπισθοπορείας, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, ζάντες αλουμινίου και πίσω δισκόφρενα.

Δείτε ακόμα: Ποια είναι τα αδύνατα σημεία των Toyota;

Get it on Google Play Download on the App Store