Πρώτη εμφάνιση του hypercar της Toyota (+videos)

Στα πλαίσια των εορτασμών για την κατάκτηση της νίκης στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, η Toyota είχε παρουσιάσει το GR Super Sport Concept πριν 2 χρόνια. Στα προεόρτια της φετινής διοργάνωσης -που εν τέλει ολοκληρώθηκε με θρίαμβο της ιαπωνικής εταιρίας- το επερχόμενο hypercar έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση (κάποιες φωτογραφίες με το τρόπαιο είναι μετά τη νίκη)!

Δείτε ακόμα: Το GR Yaris σε ρυθμούς WRC με το αγωνιστικό (+video)

 

Με τον πρώην πιλότο της Formula 1, Alex Wurz, στα πηδάλια το GR Super Sport ολοκλήρωσε έναν γύρο στην πίστα La Sarthe. Όπως και με το GR Yaris, πριν παρουσιαστεί, έτσι και στο Super Sport βλέπουμε το χαρακτηριστικό καμουφλάζ της Gazoo Racing. Αυτό που κεντρίζει τα βλέμματα είναι η απουσία οροφής, καθώς σε μια πατέντα που κατοχύρωσαν οι Ιάπωνες απεικονίζεται η ύπαρξη καλύπτρας αεροπορικού τύπου.

Σύμφωνα με την Toyota, το GR Super Sport Concept δανείζεται πολλά από τα μηχανικά μέρη του TS050 – του αγωνιστικού πρωτοτύπου, δηλαδή, που έχει κερδίσει 3 σερί χρονιές (2018-σήμερα) το Le Mans. Πρώτο και καλύτερο το κινητήριο σύνολο, το οποίο αποτελείται από έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 2.4 λίτρων και 2 ηλεκτροκινητήρες. Η Toyota δεν ανακοίνωσε ακριβή στοιχεία, πέραν της συνολικής ιπποδύναμης, αλλά αν πάρουμε το TS050 Hybrid ως «μπούσουλα» η ισχύς αναμένεται να παρέχεται ισομερώς μεταξύ κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρων. Συγκεκριμένα, από 493 ίππους έκαστο σύστημα. Ήτοι 986 άλογα στο σύνολο!

Διαβάστε επίσης: Πισωκίνητο Toyota GR Yaris 1.000HP με μοτέρ Supra!

 

Το GR Super Sport θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα κατηγορία hypercars στους αγώνες αντοχής, με την ομολογκασιόν να επιβάλλει την κατασκευή τουλάχιστον 20 αυτοκινήτων παραγωγής. Η τιμή για κάθε ένα από αυτά, αναμένεται να κυμανθεί -το λιγότερο- στο 1 εκατομμύριο ευρώ προ φόρων!

Δείτε ακόμα: Οι επιδόσεις του Toyota RAV4 Plug-in Hybrid 306 hp

Get it on Google Play Download on the App Store