Ρετρό και συλλεκτικό νέο Toyota Land Cruiser Heritage

Εδώ και 60 χρόνια το  Land Cruiser «οργώνει» τις εκτός δρόμου διαδρομές σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας το κατεξοχήν όχημα μετακινήσεων σε εδάφη που εκτείνονται από τα βάθη της Αφρικής μέχρι αυτά της Μέσης Ανατολής. Στις χώρες της τελευταίας, αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα και επιτυχημένα αυτοκίνητα, με την Toyota Αραβίας να δημιουργεί την συλλεκτική έκδοση Heritage Edition.

Η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφόρησε πέρσι στις Η.Π.Α. σε 1.200 κομμάτια, τα οποία έφυγαν σε λίγες μόνο μέρες. Σε σχέση με αυτό που θα κυκλοφορήσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όμως, υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Καταρχάς, ο αριθμός παραγωγής. Μόλις 20 αραβικά Land Cruiser Heritage θα διατεθούν, σε δυο διαφορετικές εκδοχές. Και εδώ, είναι που εντοπίζεται η δεύτερη σημαντική διαφοροποίηση.

Δείτε ακόμα: Πωλούνται αγροτικά Toyota Land Cruiser

Το αμερικανικό Heritage ήταν full extra εξοπλισμένο και με έναν νέο V8 5.7 λίτρων 381 ίππων. Αυτό των Η.Α.Ε. ακολουθεί διαφορετική, ρετρό και basic προσέγγιση. Η πλούσια έκδοση έχει έναν V8 4.6 λίτρων και 304 ίππων κάτω από το καπό, συνδυαζόμενο με 6άρι αυτόματο κιβώτιο. Εμφανισιακά ξεχωρίζουν τα ρετρό αυτοκόλλητα, που μας γυρνάνε στη δεκαετία του 80 και οι ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών. Η έτερη μορφή του συλλεκτικού Land Cruiser, ωστόσο, είναι αυτή που πραγματικά λειτουργεί σαν χρονοκάψουλα.

Το βασικό Heritage φέρει πατροπαράδοτες σιδερένιες ζάντες και ρεζέρβα στην πίσω πόρτα, η οποία μάλιστα είναι δίφυλλη! Στο εσωτερικό οι επενδύσεις στα καθίσματα είναι πάνινες, για να είναι ακόμα πιο ευχάριστο το νοερό ταξίδι στο παρελθόν. Κάτω από το καπό συναντάμε έναν 4λιτρο V6 271 ίππων, που συνδυάζεται με ένα κλασικό χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, του οποίου ο λεβιές είναι ξύλινος (δυστυχώς η μόνη φωτογραφία είναι από το πολυτελές V8)! Μάλιστα, αμφότερες οι εκδόσεις διαθέτουν κομπρεσεράκι στο πορτμπαγκάζ.

Διαβάστε επίσης: Υβριδικό 300+ ίππων το νέο Toyota Land Cruiser

Εκτός από νοσταλγικό και πιο παραδοσιακό, το V6 είναι και φθηνότερο. Κοστολογείται στα 169.900 ντιράμ (42.475 ευρώ), με το V8 να φτάνει στα 224.900 ντιράμ (56.280 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store