Υβριδικό 300+ ίππων το νέο Toyota Land Cruiser

Το Land Cruiser συνεχίζει ακάθεκτο την εμπορική του πορεία, με την 9η γενιά του να βρίσκεται μαζί μας από το 2008. Η Toyota σχεδιάζει τον αντικαταστάτη, ο οποίος θα εισέλθει στην υβριδική εποχή.

Δείτε ακόμα: Το Toyota Land Cruiser έφτασε τις 10 εκατ. πωλήσεις

Σύμφωνα με το BestCarWeb.jp, η 10η εκδοχή του ιστορικού ιαπωνικού μοντέλου θα ενστερνιστεί τα υβριδικά σύνολα. Όπως αναφέρουν οι Ιάπωνες, το επόμενο Land Cruiser θα αποκτήσει το υβριδικό σύστημα κίνησης του Lexus RX450h. Ένας ατμοσφαιρικός V6 3.5 λίτρων που λειτουργεί σε κύκλο Attkinson, αποδίδει 263 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 335 Nm ροπής στις 4.600 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 68 ίππων και 139 Nm που βρίσκεται στον πίσω άξονα, αλλά και ένα ακόμα ηλεκτρικό μοτέρ 167 ίππων μπροστά, αποδίδει συνδυαστικά 313 ίππους και εξασφαλίζει μέση τιμή κατανάλωσης 5.8 λίτρων/100 χλμ (μιλάμε πάντα για το Lexus).

Πληροφορίες για άλλα μοτέρ δεν υπάρχουν, ωστόσο σύμφωνα με το ιαπωνικό μέσο το νέο Land Cruiser θα βασίζεται στην πλατφόρμα TGNA (Toyota Global New Architecture) και θα διατηρήσει τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του, διαθέτοντας πλαίσιο τύπου σκάλας σε σύγχρονο πακέτο. Το παγκόσμιο πάτωμα της Toyota θα μειώσει το ολικό βάρος και θα αντικαταστήσει το ξεπερασμένο αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων, με ένα διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT. Ολοκαίνουργιο θα είναι και το σύστημα τετρακίνησης, με full time ηλεκτρονικό έλεγχο και διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας, που θα μπορεί να επιλέξει κατά βούληση ο οδηγός.

Διαβάστε επίσης: Καλωσορίστε το νέο Toyota RAV4 Plug–in Hybrid

Επίσημη ημερομηνία παρουσίασης δεν υπάρχει, ωστόσο ακούγεται πως τέλη 2020-αρχές 2021 θα είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Get it on Google Play Download on the App Store