Το Toyota Land Cruiser έφτασε τις 10 εκατ. πωλήσεις

Το Land Cruiser είναι εκ των θρυλικότερων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν, όχι μόνο για την Toyota αλλά και το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Βρίσκεται ήδη 68 χρόνια στην αγορά και μετράει 9 γενιές, ενώ η 4η (το J70, που παρουσιάστηκε το 1984) κυκλοφορεί ακόμα σε αρκετές αγορές. Η σημερινή δε, βρίσκεται μαζί μας από το 2007, έχει υποστεί 2 ανανεώσεις (το ’11 και το ’15), ενώ στην παρουσίαση του Heritage Edition φέτος, οι Ιάπωνες αποκάλυψαν πως ο αντικαταστάτης θα παρουσιαστεί το 2020.

Δείτε ακόμα: Το Suzuki Jimny τα βάζει με το Toyota Land Cruiser (+video)

Και θα έχει ιστορικά δύσκολο έργο, καθώς πέρα από ένα όνομα βαρύ σαν Ιστορία θα πρέπει να κουβαλήσει την «προίκα» 10 εκατομμυρίων πωλήσεων. Μια κληρονομιά που ξεκίνησε το 1951, όταν ο Πόλεμος της Κορέας κατέστησε απαραίτητη την ανάπτυξη ενός ευέλικτου στρατιωτικού οχήματος, στα πρότυπα του Willys Jeep που είχε παρουσιαστεί 10 χρόνια πριν, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ιθύνοντες της ιαπωνικής πολιτοφυλακής έμειναν εντυπωσιασμένοι από την δοκιμή του πρωτοτύπου BJ, που ανέβηκε στην έκτη διαδρομή του βουνού Φούτζι (το μεγαλύτερο υψόμετρο που είχε ανέβει αυτοκίνητο μέχρι τότε, κοντά στα 3.000 μέτρα), ώστε κατευθείαν έδωσαν παραγγελία για 289 αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης: Το τέλειο αγροτικό Toyota Land Cruiser pickup

Κάτω από το καπό υπήρχε ένας εξακύλινδρος σε σειρά 3.4 λίτρων, με απόδοση 85 ίππων στις 3.600 σ.α.λ. και 215 Nm στις 1.600 σ.α.λ. Παραπάνω από 6 δεκαετίες αργότερα, η βάση της γκάμας του Land Cruiser J200 απαρτίζεται επίσης από εξακύλινδρο σύνολο, αλλά σε διάταξη V και με χωρητικότητα 4 λίτρων. Η απόδοση βρίσκεται στα 240 άλογα, με την κορυφαία έκδοση να φτάνει στα 367 άλογα από τον 5.7 V8.

Get it on Google Play Download on the App Store